Tuulilasi

Geneve 2017: Suomalaisten crossover-suosikki Qashqai uudistui – ajaa maantiellä myös itse

Geneve 2017: Suomalaisten crossover-suosikki Qashqai uudistui – ajaa maantiellä myös itse
Nissan on julkistanut Geneven autonäyttelyssä faceliftatun Qashqain. Keulan ilmettä on muutettu uudistuksen myötä aiempaa modernimmaksi.
Teksti Max Lange
Kuvat Nissan

Qashqaihin on tuotu Nissanin uusin versio V-motion-etusäleiköstä. Tämä yhdessä uudistuneisiin etuvaloihin tarkoittavat, että Qashqain keula on aiempaa aggressiivisemman näköinen. Myös auton takapuskurit ovat saaneet uutta ilmettä.

Nissan on halunnut panostaa faceliftin yhteydessä myös auton sisätilojen laatutason parantamiseen. Kabiinin materiaalien laatutasoa on parannettu sekä ratti on nyt uusi. Huippuvarusteltuun Tekna+:aan saa jatkossa myös nappanahkaiset istuimet.

Auton iskunvaimennusta, jousitusta ja ohjausjärjestelmää on myös hienosäädetty faceliftin yhteydessä, joskin muutoksen lienevät melko pieniä. Nissan on kuitenkin halunnut parantaa crossoverin äänieristystä lisäämällä ääntä absorvoivia materiaaleja.

Mielenkiintoisin uudistus Qashqaihin liittyy uuteen ProPilot-järjestelmään, joka mahdollistaa Qashqaille puoliautonomisen ajamisen rajatuissa maantieolosuhteissa. Järjestelmä hallitsee ohjausta, kaasupoljinta ja jarruja täysin automaattisesti yhdellä kaistalla maantieajossa – myös suurella ajonopeudella ja vilkkaassa liikennevirrassa.

Vastaavia järjestelmiä ei ole aiemmin nähty tässä luokassa – käytännössä vain Mercedes-Benz, Volvo ja Tesla ovat toistaiseksi tarjonneet markkinoille vastaavia järjestelmiä.

Uuden Nissan Qashqain myynti käynnistyy Suomessa heinäkuussa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 8.3.2017
Kommentoi »