Tuulilasi

Geneve 2017: Mercedes-AMG:n punainen kaunokainen − 800 hv, neljä ovea, V8 ja sähkömoottori


Mercedes-AMG on julkistanut Genevessä näyttävän neliovisen GT Conceptin, joka yhdistää AMG:n moottoriosaamista F1:stä opittuun hybriditekniikkaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Kauniit ja sulavat linjat omaava neliovinen coupé näyttää päällepäin yllättävänkin kesyltä. Affalterbachin gurut ovat kuitenkin asentaneet autoon sekä merkin tutun 4-litraisen kaksoisahdetun V8-moottorin että modernin sähkömoottorin.

Mercedes-AMG:n mukaan uutuusmalli on kolmas AMG:n oma tuotos SLS AMG:n ja AMG GT:n jälkeen. Saksalaisfirman mukaan uutuuden voimalinja kehittää vähintään 600 kW eli noin 800 hv, mutta kyseinen lukema viimeisimmän kehitystyön tulos. Teholukema voi vielä nousta isommaksikin.

Mercedes lanseerasi uuden EQ Power+ brändin vuoden 2017 F1-auton julkistuksen yhteydessä. Nyt julkistettu GT Concept kantaa tätä samaa nimeä myös mukanaan. Oppia voimalinjaan on saatu Mercedeksen mukaan merkin F1-ohjelmasta.

AMG Conceptin tapauksessa hybridivoimalinjalla ei ole lähtökohtaisesti tarkoitus saavuttaa alhaisempia kulutuslukemia, vaan nimenomaan lisätä suorituskykyä tuntuvasti.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 7.3.2017