Tuulilasi

Geneve 2017: Kialta tärkeä lataushybridiuutuus − Niro Plug-In Hybrid syksyllä jo myyntiin


Nissan Qashqai -luokan ensimmäinen lataushybridi on julkistettu Niro Plug-In-Hybridin muodossa. Uutuus on Niro Hybridin rinnalle julkistettava lataushybridiversio.
Teksti Max Lange
Kuvat Kia

Kia Niro Plug-in Hybridin voimalinjana on Kian 1.6 GDI-bensiinimoottori (105 hv), jonka parina on sähkömoottori ja 8,9 kWh:n litium-ioniakku. Hybridijärjestelmän kokonaisteho on 141 hv ja vääntö 265 Nm. Kia tavoittelee Niro Plug-in Hybridille alle 30 g/km yhdistettyjä CO2-päästöjä ja yli 55 kilometrin toimintamatkaa sähköajossa.

Lukemat ovat varsin edustavia ja linjassa muiden merkkien vastaaviin lataushybrideihin. Yli 55 kilometrin toimintamatka täydellä akulla on varsinkin tämän hintaluokan pistokehybridille vaikuttava lukema.

Niron ladattavalla voimalinjalla on valitettavasti vaikutus tavaratilan kokoon, sillä se syö ruumasta noin 100 litraa tavalliseen hybridiin verrattuna.. Akusto on sijoitettu 324 litran (VDA) tavaratilan alle ja auton takapenkkien taakse. Niron matkustamoon modernilla hybridivoimalinjalla ei ole vaikutusta. Niron monikäyttöisyyttä lisää 1300 kilon vetokyky.

Kia Niro Plug-in Hybrid saapuu Eurooppaan ensi syksynä, mutta Suomeen Kian uutuudet ovat usein saapuneet aikataulussa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 7.3.2017