Tuulilasi

Geneve 2017: Hyundai uskoo vielä polttokennotekniikkaan − uusi vetyautokonsepti


Hyundai on julkistanut Geneven autonäyttelyn avajaispäivänä uuden FE Fuel Cell Concept -katumaasturin, joka visioi merkin polttokennoautotekniikkaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Hyundai

Hyundai on ollut yksi edelläkävijöistä vetykäyttöisissä polttokennoautoissa. He toivat vetykäyttöisen ix35-mallin markkinoille jo vuonna 2013. Suomessakin on olut käytössä yksi vetykäyttöinen ix35 Woikoski Oy:llä.

FE Fuel Cell Conceptin muotoiluun on haettu inspiraatiota luonnosta, koska auto ei tuota ajossa lainkaan päästöjä. FE luontuu sanoista Future Eco, joten Hyundai haluaa korostaa auton ekologisuutta erityisesti. Esimerkiksi polttokennojärjestelmän lopputuotteena syntyvää vettä käytetään vielä jälkijättöisesti auton sisäilman kosteuttamiseen.

ix35:een verrattuna konseptin polttokennojärjestelmä on 20 prosenttia kevyempi kuin aiemmin. Hyötysuhteeseen parannusta on tullut 10 prosenttia. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat siihen, että polttokennoauton toimintamatka on kasvanut huomattavasti.

Hyundain mukaan FE Fuel Cell -konseptin toimintamatka on noin 800 kilometriä. Vuonna 2018 luvassa on polttokennoauton tuotantoversio.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 7.3.2017