Tuulilasi

Geelyn omistaja hiljaa Daimlerin valtaamisesta


Viikolla nousi julkisuuteen kiinalaisen Geely Automobile Holdingsin tavoite hankkia Daimlerin osakkeita niin, että se olisi Mercedes-Benzin valmistajan suurin yksittäinen osakkeenomistaja.
Kuvat All Over Press

Geelyn kiinalaisomistaja Li Shufu kieltäytyy kommentoimasta asiaa.

”Eurooppa on tärkeässä roolissa meidän autobrändiemme kehitystyössä. Ihan alusta asti tavoitteemme on ollut rakentaa brändejä juuri Euroopan markkinoille”, Shufu sanoi videoviestissään CAR Instituten konferenssissa Saksassa.

Daimler on kertonut, että se toivottaa ilolla tervetulleeksi uusia pitkän tähtäimen sijoittajia, mutta Daimlerkaan ei ole maininnut spekulaatioissa Geelyn nimeä.

Shufu ei halunnut kommentoida mahdollista Daimlerin osakkeiden hankkimista, mutta sekä Geelyn että sen omistaman Volvon johtokunnissa istuva Carl-Peter Forster sentään herutti jotakin.

”Kuten kaikki muutkin, myös Geelyllä on paineita sähköistymisen ja autonomian haasteiden edessä. Olemme avoimia kaikenlaiselle uudelle yhteistyölle”, Forster sanoi.

Handelsblatt-lehden uutinen meistä ja Daimlerista oli täysin spekulatiivinen. Kun tulevaisuuden investointeja suunnitellaan ja tehdään, usein huomataan, että kaikki asiat eivät sujukaan aivan omalla painollaan”, Forster heitti arvoituksellisesti.

Julkaistu: 9.2.2018