Geelyn johtajasta Daimlerin suurin osakkeenomistaja
Autot ja liikenne
Geelyn johtajasta Daimlerin suurin osakkeenomistaja
Daimler on vahvistanut, että kiinalaisen Geelyn perustaja ja puheenjohtaja Li Shufu on hankkinut 6,9 % osuuden yhtiöstä ja on nyt sen suurin osakkeenomistaja.
Julkaistu 26.2.2018
Tuulilasi

The Detroit Newsin mukaan osakkeet maksoivat yhteensä 7,3 miljardia euroa. Li toivoo, että kaupan ansiosta Geely ja Daimler voivat perustaa allianssin, jonka ansiosta Geely pääsisi käsiksi Daimlerin sähköauto- ja autonomiateknologiaan. Daimlerilla tosin on jo kiinalaispartnerina BAIC Motor.

”Yksikään autoteollisuuden peluri ei pärjää ulkopuolisia valloittajia vastaan ilman ystäviä. Meidän on sopeuduttava voimien yhdistämiseen saavuttaaksemme johtavan aseman teknologiapuolella. Investointini Daimleriin kuvastaa juuri tätä visiota”, Li sanoi Reutersille.

“Li Shufu on erittäin hyvin asioista perillä oleva sijoittaja, jolla on tarkkanäköisiä visioita autoteollisuuden tulevaisuudesta. Hänen kanssaan voimme rakentavasti istua saman pöydän ääreen ja keskustella autoteollisuuden muutoksesta, strategiasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista”, Daimler tiedotti.

Geely omistaa Volvon sekä Lontoon London Taxi Companyn, viime vuonna se hankki Lotuksesta 49,9 % osuuden Protonilta.

Kommentoi »