Tuulilasi

Geely haluaa vallata maailman sähkötakseillaan


Kiinalainen Geely valmistaa Lontoon mustia sähköisiä hybriditakseja. Yrityksen vakaa aikomus on kaupata samanlaisia ympäri maailmaa. Taksit valmistetaan tällä haavaa Iso-Britanniassa.
Kuvat All Over Press

”Tavoitteemme on viedä sähkötakseja merkittäviä määriä muihinkin maihin. Suurin tilaus on toistaiseksi 250 autoa amsterdamilaiselle taksiyritykselle, joka kuljettaa liikuntarajoitteisia ihmisiä”, sanoo Geelyn johtokunnassa istuva autoteollisuuden konkari Carl-Peter Forster.

Geely ei vielä valmista taksejaan Kiinassa, mutta asia tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa.

”Rakennamme juuri tehdasta Kiinaan, esituotannon on tarkoitus alkaa siellä ensi vuonna ja 2019 saamme tehtaalta takseja markkinoille. Se on tuotantokapasiteetiltaan kolme kertaa suurempi kuin Iso-Britannian tehtaamme, mistä pystytään puristamaan noin 20 000 – 30 000 autoa vuodessa.

”Ideana on myydä hybriditakseja etenkin suurkaupunkialueille Eurooppaan, Hong Kongiin, Kiinaan ja Singaporeen”, Forster kertoo Automotive Newsille.

”Uskomme vahvasti, että myynti Kiinaan tulee olemaan isoa, vaikka auto onkin melko kallis. Tämä on luksustaksi, johon mahtuu paljon enemmän kuin kaksi matkustajaa. Jos emme uskoisi tämän myyvän myös Kiinassa, emme olisi investoineet tehtaaseen.”

Vaikka hintalappu on melkoinen, hybriditaksin käyttömenot ovat paljon normaalia pienemmät.

”Esimerkiksi Lontoosssa kuljettaja voi järjestää ajonsa niin, että ajaa pelkällä sähköllä koko ajan, silloin jo viikossa voi säästää noin 100 puntaa (112 euroa) käyttökuluissa”, Forster valottaa.

Julkaistu: 27.12.2017