Gangsterismin hedelmät
Puheenaiheet
Gangsterismin hedelmät
YHDEN MIEHEN KOMITEA. Ainutlaatuisen Katastrofaalista Tyhmyyttä.
Julkaistu 8.3.2012
Apu

Jokainen tietää, mistä kirjainyhdistelmä AKT tulee. Tietenkin sanoista Ainutlaatuisen Katastrofaalista Tyhmyyttä.

AKT:n edunvalvonta on usein muistuttanut gangsterismia. Nämä piirteet ovat korostuneet Timo Rädyn aikana.

AKT voi pysäyttää koko maan vientiteollisuuden, ja tätä avainryhmän asemaansa se on käyttänyt häikäilemättä.

Gangsterimaiset otteet ovat taanneet puheenjohtajalle ylivahvan aseman. Hän on ollut kuin mafiapomo, jonka koskemattomuutta uskolliset gorillat vahtivat. Liitossa on vallinnut omertan eli vaikenemisen laki. Viestintäpäällikkö Hilkka Ahde rikkoi tätä lakia. Mafia kosti, kuten mafia aina tekee.

Ahde oli pilannut AKT:n julkisuuskuvaa. Hänen ei olisi pitänyt kannella työpaikkakiusaamisesta. Yhdenkään kiusatun ei pitäisi, jos AKT:n laista tulisi maan laki.

Kukaan ei pystyisi pilaamaan AKT:n julkikuvaa enempää kuin AKT itse.

Ahteen tapaus on ainutlaatuinen törkeydessään – ei valitettavasti muuten. Työväenliike on usein aiemminkin kohdellut palkollisiaan pahemmin kuin yksikään yksityinen työnantaja. Kokemusta on.

Väärät arvot

Kahta Tarja Halosen presidenttikauteen kohdistuvaa kritiikkiä on vaikea ymmärtää.

Yhdet sanovat, että Halonen ei ole ollut merkittävä arvovaikuttaja. Juuri sitähän hän on ollut. Hän on puhunut puhumasta päästyäänkin: tasa-arvosta, oikeudenmukaisuudesta, ihmisoikeuksista, hyvinvointivaltiosta, kestävästä kehityksestä.

Aivan toinen asia on, että joidenkin mielestä nämä arvot ovat olleet vääriä tai merkityksettömiä. Ilmeisesti hänen olisi pitänyt puhua ahneuden, tuloerojen, epätasa-arvon, ihmisoikeuksien polkemisen ja kestämättömän kehityksen puolesta.

Toiset lukevat Halosen suurimmaksi viaksi, että hän on pitänyt kiinni arvoistaan. Joidenkin mielestä hänen olisi pitänyt vaihtaa arvojaan sen mukaan, miten mikin puolue menestyi eduskuntavaaleissa. Hänen kuuluisi siten olla nyt kokoomuslainen, koska kokoomuksella menee lujaa.

Tällaiset näkemykset kertovat esittäjänsä syvästä sivistymättömyydestä. Sivistynyt kunnioittaa ihmistä ja poliitikkoa, joka on uskollinen ihanteilleen, vaikka omat arvot olisivat aivan toiset.

Sivistyksen mitat

Pelkkä oppiarvo tai suurikaan varallisuus eivät tee kenestäkään sivistynyttä. Moni vähän kouluja käynyt ja köyhä on monin verroin sivistyneempi kuin kaikki nämä björnwahlroosit yhteensä.

Työväenliike on suhtautunut aina kunnioittaen kansan vaaleissa valitsemaan presidenttiin – silloinkin, kun presidentit olivat pelkästään porvareita. Niin käynee myös nyt. Ei voi kuvitellakaan, että vasemmisto ryhtyisi lietsomaan Sauli Niinistöä vastaan samanlaisia vähättely- ja parjauskampanjoita kuin oikeisto on lietsonut Halosta vastaan.

Monet odottavat, että kaikki muuttuu toiseksi nyt, kun Niinistöstä on tullut presidentti. He tulevat pettymään. Presidentin mahdollisuudet vaikuttaa ovat pienet. Niinistön arvot ovat lähempänä Halosen arvoja kuin Halosen inhoajien arvoja. Niinistön virkaanastujaispuheessa ei ollut mitään sellaista, mikä ei kelpaisi myös vasemmistolle.

AKT:n entiset työntekijät kertoivat maanantaina, että Timo Räty on kiusannut paitsi Hilkka Ahdetta myös monia muita. Nykyiset työntekijät jäivät pois töistä.

Kuva: AKT

 

HEITTOLAUKAUKSIA

1) Uutispäivä Demari on nyt Demokraatti. On se ainakin parempi nimi kuin Byrokraatti.

2) Kun unohtaa Viitasaarelle tolkkunsa ja Bandidoseille salkkunsa, ei tiedä pahassa eduskunnassa käyneensäkään.

3) Eduskunta on hoitopaikka terveille aikuisille, jotka eivät pysty huolehtimaan itsestään.

4) Kansanedustaja voi tulla työpaikalleen humalassa, jos hän edustaa kansalaisia, jotka itsekin ovat kännissä.

5) Kansan sorrettu enemmistö joutuu tekemään töitä selvin päin.

6) Eduskunta on Suomen kansan alkoholi- ja aivo-ongelmat pienoiskoossa.

 

 

Kommentoi »