Tuulilasi

Frankfurt 2013: Toyota tavoittelee menestystä hybrideillä – "Tähän ei kukaan kilpailijoista pysty"


Toyotan osastolla oli esillä pelkkiä hybridimalleja, mikä sai Euroopan-Toyotan pääjohtaja Didier Leroyn hykertelemään: ”tähän ei kukaan kilpailijoista pysty”.
Kuvat Toyota

Merkin maailmanlaajuisesta myynnistä noin viidennes kohdistuu Leroyn mukaan nykyisin hybrideihin. Yhteensä Toyotalla on valikoimissaan peräti 23 eri hybridimallia.

Viime vuonna Toyota teki Euroopassa voittoa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2007, nyt tähtäimessä markkinaosuuden kasvatus 4,5:sta 4,8 prosenttiin. Keinoina myynnin nostoon mainitaan muun muassa se, että yhtiö esittelee vuoteen 2015 mennessä 15 uutta tai uudistettua hybridimallia, mukaan luettuna seuraavan sukupolven Prius.

Uutta Corollaa ei kuitenkaan hybridinä tarjota, vaikka Japanissa vastaava malli on myynnissä. Eurooppalaisten hybridiostajien on tyydyttävä Aurisin viistoperä- tai farkkuversioihin. Nyt esillä ollut Yaris Hybrid R -konsepti (kuvassa) tuskin tulee aivan tällaisenaan tuotantoon, vaikka 420-hevosvoimainen sähköapu-pikkuauto varmaan puhuttelisikin aivan uusia ostajaryhmiä.

Julkaistu: 10.9.2013