Tuulilasi

Fortum mukana uudessa eurooppalaisessa pikalatausketjussa


Eurooppaan on tulossa uusia supernopeita sähköautojen latausverkostoja. Ionity-verkoston takana ovat BMW, Mercedes, Ford ja Volkswagen, Ultra-E:n Allego, Audi, BMW, Magna, Renault ja Hubject. Nyt myös Fortum on mukana uudessa hankkeessa.
Kuvat All Over Press

Molempien verkostojen on tarkoitus tarjota 350 kW latauskapasiteetti asemillaan. Niillä pystyy lataamaan sähköautoja nopeammin kuin millään nykyisellä latausasemalla.

Nyt Allego ja suomalainen Fortum ovat ilmoittaneet myös kolmannesta verkostosta, MEGA-E:stä. Se käsittää 322 asemaa 20 Euroopan maassa.

”70 % Euroopan liikenteestä on kaupunkialueilla, missä myös hiilidioksidipäästöt ovat suurimmat.  Tällä uudella asemaketjulla tuemme sähköistä liikkumista ja päästötöntä liikennettä. Näillä on suuri vaikutus sekä liikkumisen että ekologisuuden näkökulmasta”, sanoo Allegon pääjohtaja Anja van Niersen.

Fortum Charge & Driven Rami Syväri kommentoi myös asiaa.

”Me uskomme avoimeen infrastruktuuriin. Se tarkoittaa sitä, että näillä asemilla voi ladata kaikkia automerkkejä ja -malleja. Tavoite on siis tarjota erilaisille autoille monia eri latausmahdollisuuksia. On vastattava asiakkaiden tarpeisiin. MEGA-E-latausverkosto tulee olemaan tärkeä virstanpylväs kaikille sähköautoilijoille Euroopassa.”

Euroopan Unioni on myös mukana rahoittamassa Fortumin ja Allegon hanketta. Rahoituksen pitäisi olla kunnossa vuoden puoliväliin mennessä, minkä jälkeen verkoston rakentamisen on tarkoitus alkaa. Ensimmäisinä maina se kattaa Belgian, Tanskan, Viron, Suomen, Ranskan, Saksan, Latvian, Liettuan, Luxemburgin, Hollannin, Norjan, Puolan, Ruotsin ja Iso-Britannian.

Julkaistu: 24.1.2018