Tuulilasi

Fordin pääjohtaja: ”Emme ole lähdössä Euroopasta”


Fordin pääjohtajan Jim Hackettin mukaan Ford ei aio seurata kilpailijaansa GM:ää ja lähteä Euroopan markkinoilta.
Kuvat All Over Press

Hackett kertoi Fordin aikeista Autocarille Detroitin autonäyttelyssä.

”Me olemme sitoutuneet vahvasti Eurooppaan. Fordille ei olisi järkevää lähteä maanosasta, jossa on maailman toiseksi suurin bruttokansantuote. Nyt näyttää myös siltä, että Brexit on ottamassa jonkinlaista takapakkia. Meidän Euroopan entinen johtajamme Jim Farley opetti meille paljon eurooppalaisten automarkkinoiden lainalaisuuksista, haluamme olla markkinajohtaja Euroopassa”, Hackett kertoi.

Hackettin mielestä toinen suuri syy jäädä Eurooppaan on maanosan johtava asema sähköautojen ja autonomisten autojen markkinoilla. Autonomisten autojen suhteen Hackett on kuitenkin osin epäilevällä kannalla.

”Aika moni ihminen kavahtaa ajatusta siitä, että autossa ei olisi rattia tai polkimia lainkaan ja se kulkisi itsestään. Näen itse robottiautot enemmänkin erilaisten palveluiden ja kuljetusten tuottajana.”

Ford tekee yhteistyötä pizzayritys Domino’sin kanssa. Tarkoituksena on kehittää ja laajentaa autonomisia pizzankuljetusautoja.

”Ihmiset rakastavat tällaista palvelua. Autonomisten kuljetusautojen nousu tuo monelle pienelle yrittäjälle hienoja uusia mahdollisuuksia”, Hackett sanoo.

Hackett ei usko myöskään yhteiskäyttöautoihin.

”Monella ihmisellä on intohimo autoihin, en jaksa uskoa, että monikaan on valmis luopumaan omasta autosta ainakaan vielä pitkiin aikoihin. En usko, että ihmiset haluavat jäädä jatkossakaan paitsi ajamisen nautinnosta.”

Julkaistu: 16.1.2018