Tuulilasi

Fordille uusi autobrändi – nimeä ei vielä paljastettu


Ford lähtee yhteistyössä kiinalaisen Zotyen kanssa kehittämään Kiinan markkinoille ”tyylikkäitä ja edullisia” sähköautoja. Molemmat osapuolet investoivat yhteisyritykseen noin 600 miljoonaa euroa.
Kuvat All Over Press

Yhteisyrityksen nimeksi tulee Zotye Ford Automobile Company, josta kumpikin osapuoli omistaa 50 %. Yritykselle tulee myös oma tutkimus- ja kehityskeskus sekä tehdas Zheijangin provinssiin Kiinaan. Tulevalla autiobrändillä ei kuitenkaan ole vielä nimeä.

Useat läntiset autonvalmistajat panostavat nyt Kiinan kasvaville automarkkinoille. Etenkin sähköautopotentiaali on suuri, vaikka toistaiseksi vain 1,5 % Kiinassa myydyistä autoista on sähköisiä. Määrä tulee kuitenkin kasvamaan rajusti, sillä Kiinan hallitus on kieltämässä polttomoottoriautot jollakin aikajänteellä.

Kiina perii ulkomailta tuoduista autoista 25 % tullimaksun, eikä salli ulkomaisten autonvalmistajien perustavan tehtaita Kiinaan ilman paikallista kumppania. Siksi autotehtaat yhdistävät nyt voimiaan Kiinassa kiinalaisten partnerien kanssa.

(Lähde: Reuters)

Julkaistu: 10.11.2017