Tuulilasi

Fordilla jälleen seksuaalista häirintää: "Emme halua teitä yhtiöömme"Fordilla jälleen seksuaalista häirintää: "Emme halua teitä yhtiöömme"

Viime viikolla lehdet Yhdysvalloissa paljastivat, että Fordin kahdella Chicagon tehtaalla on tapahtunut rajua seksuaalista häirintää.
Kuvat All Over Press

 Yhtiön pääjohtaja Jim Hackett otti asiaan tiukan kannan.

”Pyydän anteeksi itseni ja ja niiden Ford Motor Companyn työntekijöiden puolesta, jotka ovat näihin tekoihin syyllistyneet ja katuvat niitä toivottavasti yhtä paljon kuin minä. Mutta mikä vielä tärkeämpää, lupaan, että me tulemme oppimaan tästä ja tekemään asiat jatkossa paremmin”, Hackett kertoi avoimessa kirjeessä yhtiön työntekijöille Automotive Newsin mukaan.

”Te jotka olette tällaista häirintää harjoittaneet, me emme halua teitä yhtiöömme.”

New York Times julkaisi kuusi päivää sitten jutun, missä Fordin naispuoliset työntekijät kertoivat miespuolisten työkavereidensa vaatineen seksuaalista kanssakäymistä, paljastelleen itseään, kähmineen sekä laukoneen halventavia kommentteja naispuolisia työntekijöitä kohtaan. Lehden mukaan juttua varten oli haastateltu yli 70 entistä Fordin työntekijää.

Fordin tiedotteen mukaan kaikenlainen häirintä sotii yhtiön perusperiaatteita vastaan. Hackett kertoi itse käyvänsä Chicagon tehtailla tammikuussa puhumassa työntekijöille.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Fordin Chicagon tehtailla on ollut ongelmia. Elokuussa Ford sai 10 miljoonan dollarin korvausvaatimukset seksuaalisesta ja rasistisesta häirinnästä tehtailla. Asia on menossa oikeuteen lähiaikoina.

Fordin mukaan yhtiö järjestää syrjinnän ja häirinnän vastaisia koulutuksia kaikille uusille työntekijöilleen, ja heillä on myös ilmainen puhelinnumero, mihin voi soittaa ongelmatapauksissa.

Julkaistu: 27.12.2017