Fordilla hankaluuksia säilyttää asiakkaansa
Autot ja liikenne
Fordilla hankaluuksia säilyttää asiakkaansa
Ford aiheutti melkoista kuohuntaa autoteollisuudessa, kun se ilmoitti suunnitelmistaan lopettaa sedaniensa tuotannon Yhdysvalloissa ja keskittyä crossovereihin. Jopa Focus muunnetaan kohotetuksi hatchbackiksi, että se näyttäisi enemmän crossoverilta.
4.9.2018
 |
Tuulilasi

Vielä ei tiedetä, mihin päätös johtaa, mutta jos Ford ajatteli sen ajavan sedaniensa omistajat Fordin crossoverien omistajiksi, se tullee pettymään.

Cox Automotiven tuore tutkimus nimittäin kertoo, että Fordin sedanien omistajista peräti puolet on vaihtamassa seuraavalla kerralla toisen brändin sedaniin. Vastaajista vain 10 % sanoi hankkivansa todennäköisesti Fordin crossoverin. 5 % kertoi vaihtavansa Ford Mustangiin ja 3 % Fordin pick upiin.

Vaikka tutkimuksen otos oli kovin pieni, 104 Fordin sedanin omistajaa, se antaa kuitenkin viitekehyksen, jonka pitäisi hieman huolestuttaa Fordilla.

”Fordilla on töitä, että se saa riittävän selkeän viestin läpi sedaniensa omistajille, jos Ford haluaa pitää nämä asiakkaat”, arvelee Autotraderin johtava analyytikko Michelle Kerbs AN:lle.

Fordin kannalta on lohdullista, että sedanit kiinnostavat amerikkalaisia yhä vähemmän. Heinäkuussa keskikokoisten autojen myynti maassa laski 14 % ja pienien autojen 12 %. Fordin vahva crossoverin mallisto saattaa siis hyvinkin tuoda yhtiölle sen, mitä se sedaneissa häviää.

4 kommenttia