Tuulilasi

Fordeille oma vakuutus


Vahinkovakuutusyhtiö If ja Ford Credit tuovat heinäkuun alussa markkinoille Ford-merkkivakuutuksen. Vakuutusratkaisu on räätälöity Ford-henkilö- ja pakettiautoille, ja se tarjoaa laajimman markkinoilla olevan vakuutusturvan Suomessa.

FordVakuutus sisältää lakisääteisen liikennevakuutuksen lisäksi vapaaehtoisen autovakuutuksen. FordVakuutus takaa sen, että vahingon satuttua ajoneuvo korjataan valtuutetulla Ford-korjaamolla ja alkuperäisillä Ford-varaosilla.

Uusia turvia ovat lasivakuutus sekä jatkuvuusturva, joka takaa matkan jatkumisen Suomessa sijaisautolla kaikissa tilanteissa. Muita laajaan Ford-vakuutukseen sisältyviä uusia ominaisuuksia ovat muun muassa eläin-, pysäköinti- ja luonnonilmiöturvat, joista korvattaessa asiakkaan bonus ei laske.

– Esimerkiksi parkkipaikalla autoon tulleet vauriot korvataan ilman bonusmenetystä. Edellytyksenä on, että oma auto on ollut pysäköitynä ja vahingon aiheuttanut moottoriajoneuvo jää tuntemattomaksi. Korvaus maksetaan tällöin ilman bonusvaikutusta, kertoo johtaja Juha Viinikainen Ifistä.

FordVakuutuksen saa Ford- merkkiliikkeiden lisäksi katsastusasemilta sekä kaikista Ifin myyntikanavista. Vakuutuksen saa myös Ford-yritysautoille ryhmävakuutettuja autoja lukuun ottamatta.

Suomessa merkkivakuutusta on jo aiemmin tarjonnut Volvia-vakuutus Volvo- ja Renault -merkeille. Volvia on osa If-konsernia.

Pekka Virtanen, lähde If

Julkaistu: 26.9.2006