Tuulilasi

Ford yllätti kaikki Detroitissa – uusi Ford GT Ecoboost -superauto

Ford yllätti kaikki Detroitissa – uusi Ford GT Ecoboost -superauto
Ford julkisti Detroitin autonäyttelyssä uuden Ford GT-superauton. Auton moottorina on 3,5-litrainen V6 Ecoboost, joka tuottaa 600 hv.

Ford onnistui yllättämään Detroitissa automaailman uudella GT:llään. Autossa on panostettu aerodynamiikkaan, jonka voi huomata rohkeista ulkomuodoista. Silti uutuudessa on säilytetty joitakin GT40:n retropiirteitä.

Konehuoneessa on 3,5-litrainen kaksoisahdettu V8, joka tuottaa muhkeat 600 hevosvoimaa. Voiman tiehen välittää seitsenportainen kaksoiskytkinlaatikko. Tehoa uutuusmoottorissa on enemmän kuin edeltäjän 6,2-litraisessa V8:ssa.

Tehopainosuhde on Fordin mukaan erinomainen, sillä alumiini- ja hiilikuiturakenteiden avulla paino on onnistuttu pitämään alhaisena. GT:ssä on mm. aktiivisesti ohjattava takasiipi, ja korin muodot on suunniteltu alhainen ilmanvastus mielessä.

Uusi Ford GT tulee tuotantoon vasta vuonna 2016, ja sitä valmistetaan Charlottessa North Carolinassa. GT:tä tuodaan mitä todennäköisimmin myös Eurooppaan, mutta Suomen tilanne voi olla heikompi.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 12.1.2015
Kommentoi »