Tuulilasi

Ford uhkaa lähteä Iso-Britanniasta Brexitin toteutuessa


Bloombergin mukaan Ford varoittaa, että se tulisi menettämään miljardi dollaria vuodessa veroina ja tullimaksuina, kun Iso-Britannian Brexit toteutuu.
Kuvat All Over Press

Ford ilmoittaakin harkitsevansa vakavasti, kannattaako sen enää investoida Iso-Britanniaan jatkossa.

”Jos Iso-Britannia irtautuu EU:sta ilman vapaakauppasopimuksia, se on katastrofi. Jos toiminta Britanniassa ei ole kannattavaa, mietimme vakavasti, onko sinne järkeä investoida jatkossa”, sanoo Fordin Euroopan johtaja Steven Armstrong Channel 4 Newsille.

Iso-Britannian autoteollisuus on jo esittänyt omat varoituksensa hallituksella ja valtionvarainministeriölle tilanteesta.

"Kilpailukykyisyyden säilyttäminen on ensi arvoisen tärkeää. Sen voi menettää niin helposti. Brexitin toteutuminen tiukimmassa muodossaan sabotoisi kaiken sen, mitä olemme kollektiivisesti saavuttaneet”, sanoi autonnvalmistajien ja autokauppiaiden yhdistyksen SMMT:n johtaja Tony Walker.

Tullit, verot ja logistiset haasteet heikentäisivät Iso-Britannian autoteollisuuden asemaa erittäin paljon. Autonvalmistajat ovat ilmaisseet huolensa, että aika on kulumassa loppuun. Honda kertoi hiljattain haluavansa jonkinlaiset takeet siirtymäajasta maaliskuuhun mennessä pystyäkseen valmistautumaan mahdolliseen uuteen tilanteeseen.

"Meidän on nähtävä konkreettista edistymistä hyvin pian. Olemme 40 viime vuoden aikana kaataneet todella monia aitoja tällä alalla, joten pyydämme, ettei niitä pystytetä uudelleen”, SMMT:n Walker toivoi.

Julkaistu: 29.11.2017