Tuulilasi

Ford tuo Eurooppaan kokonaisen sähköautoperheen - ajankohta yhä hämärän peitossa

Ford tuo Eurooppaan kokonaisen sähköautoperheen - ajankohta yhä hämärän peitossa
Ford Motor kehittää kokonaista sähköautoperhettä, jonka se aikoo tuoda Euroopan markkinoille. Aikataulua ei ole kerrottu, mutta Automotive Newsin lähteiden mukaan sähköisiä Fordeja alkaa pulpahtaa markkinoille muutaman vuoden sisällä.
Kuvat Ford

Fordin Euroopan johtaja Stuart Rowley ei suostunut paljastamaan sitäkään, mistä malleista sähköversioita ollaan tekemässä.

Jo ensi vuonna Fordin on tarkoitus tuoda Yhdysvalloista Eurooppaan sähköistä SUV:ta, joka on saanut inspiraationsa Mustang-urheiluautosta ja sen nimi on mahdollisesti Ford Mach E.

Uudet sähköautonsa Ford tulee rakentamaan Euroopassa. Sitäkään Ford ei kerro, tullaanko autot rakentamaan sen yhteistyökumppanin Volkswagenin MEB-sähköautoalustalle. Volkswagenilta on kerrottu, että se jakaisi alustaansa mielellään muillekin autonvalmistajille, kunhan hinnasta sovitaan. Tällä tavoin VW pyrkii jakamaan muiden kanssa sähköautojen valtavia valmistus- ja kehityskustannuksia.

”Sähköautojen ja autonomisten autojen kehitys syö valtavasti rahaa. Ne molemmat ovat hyvin merkittäviä niin meidän kuin Volkswageninkin tulevaisuudelle. Meidän on neuvoteltava tiiviisti, millaiseen yhteistyöhön näillä osa-alueilla voimme ryhtyä”, Fordin pääjohtaja Jim Hackett sanoi aiemmin.

Ford ei ole ollut aiemmin kovin innokas investoimaan Euroopan sähköautomarkkinoille, koska sen täyssähköinen Focus myi nihkeästi. Nyt se on kuitenkin ilmoittanut, että ensi vuoden alkupuolella Euroopan myyntiin tulevat lataushybridimallit Kugasta, Explorerista ja Transit Custom -pakettiautosta. Täyssähköinen Transit on luvassa vuonna 2021.

Julkaistu: 2.7.2019
Kommentoi »