Tuulilasi

Ford tekee Euroopassa rajuja säästötoimia – työpaikat vähenevät tuhansilla, kannattamattomia malleja laitetaan luiskaan


Ford kertoo vähentävänsä Euroopassa tuhansia työpaikkoja, lopettavansa toimintansa kannattamattomilla markkina-alueilla sekä vetävänsä pois tuotannosta mallit, jotka tuottavat tappiota.
Kuvat Ford

Tavoitteena on saavuttaa 6 prosentin operatiivinen voittomarginaali Euroopassa.

Ford aikoo lopettaa multivanien tuotannon ja automaattivaihteistojen valmistamisen. Lisäksi se tulee tarkastelemaan tiukalla siivilällä Venäjän toimintojaan. Ford Europen ja sen rahoitusyhtiön Ford Creditin päämajat yhdistetään Iso-Britannian Essexiin.

”Olemme ryhtymässä laajamittaisiin toimiin muuttaaksemme Fordin Euroopan suuntaa positiivisemmaksi. Tämä sisältää myös mahdollisen allianssin Volkswagen AG:n kanssa”, sanoo Fordin Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan johtaja Steven Armstrong.

Ford Europella on tällä hetkellä 53 000 työntekijää. Se ei ole pystynyt tekemään voitollista tulosta. Vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä yhtiö raportoi 245 miljoonan euron tappiosta.

Armstrong ei suostunut spekuloimaan tarkasti työpaikkojen vähennystarvetta, koska neuvottelut työntekijäpuolen kanssa ovat kesken. Hän kuitenkin myönsi, että vähennykset lasketaan tuhansissa.

”Pyrimme karsimaan kuluja työvoimapuolelta mahdollisimman paljon vapaaehtoisten irtisanoutumisten kautta”, Armstrong kertoi.

Julkaistu: 11.1.2019