Tuulilasi

Ford SUV-yhteistyöhön Mahindran kanssa


Ford on kertonut kehittävänsä intialaisen Mahindran kanssa SUV:ta. Mahindra on ollut eniten tunnettu traktoreista ja sähköautoista.
Kuvat Mahindra

Uusi SUV tehdään Mahindran alustalle, mutta muuten Ford vastaa sen kehityksestä hyvin pitkälti.

Huhutaan, että yhtiöt ovat kehittämässä myös sähköautoa yhdessä. Kolmas osapuoli olisi Mahindran tytäryhtiö Pininfarina.

On epätodennäköistä, että SUV:lla olisi mitään tekemistä tulevan Ford Broncon tai ”Baby Broncon” kanssa. Bronco perustuu pitkälti Ford Rangerin runkoon, jälkimmäinen on taas suunniteltu Yhdysvaltain markkinoille.

Fordin ja Mahindran yhteistyö on toiminut jo kolme vuotta, Ford haluaa Intian potentiaalisille isoille markkinoille. Mahindra on puolestaan yrittänyt päästä Yhdysvaltain markkinoille, mutta on epäonnistunut siinä. Poikkeuksena on Roxor, Jeep CJ:n klooni, mutta se ei ole saanut katuautohyväksyntää USA:ssa. Mahindra on myös avannut pääkonttorinsa Detroitiin ja haluaa myydä sähköautoja Yhdysvalloissa. Kukaan ei tiedä, onko niitä tarkoitus myydä Mahindran vai Pininfarinan brändillä.

Mahindra omistaa myös Ssangyongin brändin, jonka autoja on kaupan Suomessakin. Mahindra on pohtinut Ssangyongin autojen myymistä myös Yhdysvaltoihin, mutta ei ole tiedossa, onko suunnitelma yhä voimassa.

Mahindra valmistaa myös pieniä CUV:eja kuten Quantoa ja KUV100:aa. Tässä onkin iso mahdollisuus etenkin kasvavilla automarkkinoilla, missä isommat SUV:t eivät ole lähellekään yhtä suosittuja.

Julkaistu: 24.3.2018