Tuulilasi

Ford sanoo irti 1400 työntekijää, vaikka sillä on kymmenien miljardien käteisvarat

Ford sanoo irti 1400 työntekijää, vaikka sillä on kymmenien miljardien käteisvarat
Ford Motor Company on ilmoittanut irtisanovansa vuoden loppuun mennessä kaikkiaan 1400 työntekijäänsä. Irtisanomiset ovat osa Fordin vuosien mittaista kulukuuria, jolla on tarkoitus säästää miljardeja dollareja.
Julkaistu: 4.9.2020
”Tarkoituksemme on saada Ford jälleen tehokkaaseen kuntoon monen vuoden kulukuurin ja uudelleenorganisoinnin avulla. Olemme päättäneet priorisoida tiettyjä tuotteita ja palveluja, työntekijöidemme on pystyttävä sopeutumaan entistä paremmin yhtiömme uusiin linjauksiin ja työtapoihin”, sanoo Fordin Pohjois-Amerikan johtaja Kumar Galhotra.
Ford tarjoaa vapaaehtoisia irtisanomispaketteja työntekijöilleen, mutta jos ne eivät riitä, edessä on laajat irtisanomiset.
”Toivomme todella, että saavutamme tavoitteemme vapaaehtoisin järjestelyin. Jos niin ei käy, on väkeä pakko irtisanoa.”
Osakemarkkinat reagoivat Fordin ilmoitukseen positiivisesti ja yhtiön osakekurssi nousi 1,76 % keskiviikon aikana.
Ford on ollut vaikeuksissa vuosikausia, vuodesta 2017 sen nettotuotot ovat sukeltaneet koko ajan. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Ford teki tappiota kaksi miljardia dollaria. Yhtiö tekee tappiota kaikilla muilla markkina-alueilla paitsi Pohjois-Amerikassa.
Samaan aikaan Fordilla on kuitenkin valtavat käteisvarat, peräti 39,3 miljardia dollaria, mikä on kaksi miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten. Yhdysvaltalaisyrityksistä Fordilla oli viime vuonna käteisvaroja eniten Microsoftin, Alphabetin (Google), Applen, Facebookin, Amazonin ja Berkshire Hathawayn jälkeen.
2 kommenttia