Tuulilasi

Ford panostaa SUV-autojen sähköistämiseen


Ford Motor Co. on tuomassa takaisin Ford Escapen ladattavaa hybridiä. Ford aikoo panostaa nimenomaan SUV-mallistonsa sähköistämiseen tulevan vuosikymmenen aikana.
Kuvat Ford Press

Escapen ja Lincoln MKC:n plug-in hybridit, Ford Expeditionin hybridi ja Lincoln Navigatorin hybridi ovat kaikki tulossa markkinoille 2019-2020 Fordilta tiedotetaan. Suunnitelmassa on julkistaa vielä yhdeksän muuta sähköistettyä mallia seuraavan viiden vuoden aikana. Ford kertoo investoineensa näiden 13 mallin kehitystyöhön peräti neljä miljardia euroa.

”He ovat nyt melko kriittisessä pisteessä strategiansa kanssa, he yrittävät taiteilla tämän päivän ja tulevaisuuden välimaastossa”, sanoo LMC Automotiven varatoimitusjohtaja Jeff Schuster.

”He eivät halua laittaa kaikkia munia pelkästään sähköautokoriin, sillä siten ei pysty maksamaan tämän päivän laskuja ja pitämään valoja päällä tehtailla. Samaan aikaan hekään eivät silti voi jäädä kehityksessä muista jälkeen.”

Ford myi Escapen hybridiä vuodet 2004-2012, mutta sen tuotanto lopetettiin, koska kauppa ei käynyt.

”Kaikilla uusilla moottorivaihtoehdoilla on hyvät ja huonot puolensa, siksi on mielestäni järkevää olla keskittymättä vain yhteen asiaan. On pystyttävä tarjoamaan erilaisille kuluttajille erilaisia vaihtoehtoja”, Schuster sanoo.

Julkaistu: 29.8.2017