Tuulilasi

Ford palaa kotiin Detroitiin – raju 11 miljardin panostus sähköistymiseenFord palaa kotiin Detroitiin – raju 11 miljardin panostus sähköistymiseen

Ford on alkanut siirtää noin 200 työntekijäänsä uusitulle tehtaalleen Detroitissa, mistä on tulossa suuri kampusalue Fordin sähköautojen ja autonomisten autojen operaatioille.
Kuvat All Over Press

The Detroit Newsin mukaan alue sisältäisi myös vanhan ränsistyneen Michigan Central Station -aseman, jota Ford on ostamassa. Kyseessä on massiivinen 18-kerroksinen rakennus. Raporttien mukaan Ford uudistaisi sen ja tekisi sitä kampusalueensa keskuksen. Kampukseen kuuluisi myös alueita ja rakennuksia läheisestä Corktownin lähiöstä.

”Muutto Corktowniin edistää entisestään sähköisten ja autonomisten autojen kehitystyötämme. Tämä antaa työntekijöillemme tilat, missä he voivat paremmin tehdä yhteistyötä ja haastaa toisiaan ajatustenvaihtoon”, kertoo Fordin sähköautojen ja autonomisten autojen osaston varajohtaja Sherif Marakby.

Ford uskoo, että uusi alue kaupungin keskustassa houkuttelee heille lisää nuoria lahjakkaita työntekijöitä.

Paluu Detroitiin on Fordille paluu kotiin. Se aloitti autonvalmistuksen siellä 113 vuotta sitten, mutta myi toimitilansa GM:lle vuonna 1998 ja siirtyi naapurikaupunki Dearborniin.

The Factory -lempinimeä kantavaan uuteen toimitilaan muuttaa mm Team Edison, joka on Fordin globaali sähköautoyksikkö, Ford on investoinut sähköautojen kehittämiseen 11,1 miljardia dollaria. Tavoitteena on tehdä 40 sähköistä autoa vuoteen 2022 mennessä, niistä 16 on täyssähköisiä kuten Mustangista inspiraation saanut Mach 1 SUV. Sen pitäisi tulla markkinoille jo kahden vuoden päästä. Suunnitelmissa on myös hybridit mainiosti myyneistä F-150 pick upista, Mustangista, Explorerista ja Escapesta.  

Julkaistu: 26.5.2018