Tuulilasi

Ford Mustang Shelby GT350 – muskeliauto eurooppalaistuu

5

Mustangit ovat käsitteenä niin periamerikkalaisia kuin vain voivat olla. Siitäkin huolimatta uusimmassa Shelby-mallissa oppia on haettu Euroopasta.
Kuvat Ford

Ford Mustang Shelby GT350 kuuluu Los Angelesin autonäyttelyn uutuuksiin. Kuudennen sukupolven Mustang harppasi ison loikan kohti Eurooppaa, kun siihen on ensi kerran saatavilla 2,3-litrainen nelisylinterinen Ecoboost-moottori.

Shelbyn tapauksessa ei voida ehkä kuitenkaan puhua downsizingista. Moottorina on 5,2-litrainen vapaastihengittävä V8, joka tuottaa 500 hevosvoimaa ja 540 Nm vääntöä. Kyseessä on koko Fordin historian tehokkain ahtamaton moottori.

Mustang Shelby GT350 on erityisesti suunniteltu rata-ajoon, mutta se on myös katulaillinen peli. Ford halusi, että autolla on mukava ajaa mutkateitä, joten huomiota on kiinnitetty ketterään ja herkkään ajettavuuteen. Nämä ovat ominaisuuksia, joita harvoin kuulee muskeliautojen yhteydessä.

Auton MagneRide-iskunvaimentimet ovat ajotilanteen mukaan säätyviä. Taka-akselilla on Torsen-tyyppinen keskilukko. Jarrut ovat Brembon valmistamat ja alla ovat Michelinin Pilot Super Sport -kumit. Ford haluaa tosissaan osoittaa, että moderni muskeliauto käyttäytyy hyvin myös mutkissa.

Eurooppalaiset urheiluautoihanteet ovat löytäneet tiensä myös Yhdysvaltoihin. Olisiko täällä vanhalla mantereella syytä olla huolissaan?

Mustang Shelbyn mainos on sentään periamerikkalainen:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 18.11.2014