Tuulilasi

Ford Mustang sai uudistetun ilmeen − ”korkeimmalle kiertävä V8 koskaan”Ford Mustang sai uudistetun ilmeen − ”korkeimmalle kiertävä V8 koskaan”

Ford on paljastanut ensimmäiset kuvat ja tiedot faceliftatusta Mustangistaan. Parannuksia Ford lupaa Musselle joka osa-alueelle.
Teksti Max Lange
Kuvat Ford

Mustangin facelift julkaistiin jo varhaisessa vaiheessa verrattuna siihen, että nykyinen sukupolvi lanseerattiin vuonna 2014. Eurooppaan Mustang ennätti vuonna 2015. Nykykoppainen Mustang on ollut valtava menestys Fordille, sillä se on myynyt hyvin Yhdysvaltojen lisäksi myös Euroopassa.

Nykyinen Mustang on ollut omalla laillaan mullistava auto, sillä sen ajo-ominaisuudet ovat olleet huomattavasti paremmat kuin amerikkalaisilta muskeliautoilta on aiemmin odotettu. Lisäksi sitä on myyty virallisen maahantuojan kautta läpi Euroopan.

Faceliftatun Mustangin keulailme on muuttunut hieman pehmeämmäksi kuin ennen, muutoin auton yleislinjat ovat pysyneet ennallaan. Miksi muuttaakaan jotain, mikä toimii?

Ford ei varsinaisesti ole koskenut Mussen moottorivalikoimaan, joten paletissa säilyvät sekä 5-litrainen V8 että 2,3-litrainen Ecoboost. Ford ei ole paljastanut kummankaan moottorin päivitettyjä tehoarvoja, mutta lupaa parannuksia paitsi tehoon myös vääntöön.

V8:n tapauksessa Ford kertoo, että paranneltu moottori kiertää korkeammalle kuin yksikään Mustang GT:n kone aikaisemmin. Kuusilovista manuaalivaihteistoa on myös viritetty, jotta se toimisi aiempaa jouheammin. Automaattipuolella mielenkiintoinen uutuus on 10-pykäläinen momentinmuunninlaatikko, joka korvaa vanhan kuusilovisen.

Ford on koskenut myös Mussen iskunvaimennukseen, ja kehuu sen olevan kaikin puolin aiempaa parempi. Lisäksi lisävarusteena on tarjolla MagneRide-iskunvaimentimet, jotka parantavat auton suorituskykyä entisestään.

Mustangin ohjaamoa on haukuttua jokseenkin muoviseksi, joten Ford halunnut parantaa tätä osa-aluetta. Etenkin eri kosketuspintoihin on haluttu tuoda parempia materiaaleja. Lisäksi kuljettajan mittaristo on saatavilla kokonaan digitaalisena. Fordin SYNC-järjestelmästä tarjolla on uusin versio.

Yhdysvalloissa uudistettu Mustang tulee myyntiin syksyllä 2017, Euroopassa luultavasti tätä myöhemmin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 18.1.2017