Tuulilasi

Ford Mustang kova bisness Euroopassa - löi jopa Porschen SaksassaFord Mustang kova bisness Euroopassa - löi jopa Porschen Saksassa

Kesti 50 vuotta ja yli yhdeksän miljoonan Mustangin valmistamisen ennen kuin Ford Motor päätti viedä klassikkoautonsa laajalla skaalalla Eurooppaan ja muuhun maailmaan. Menestyksen perusteella sen olisi voinut tehdä paljon aikaisemminkin.

Vuoden 2015 lopulla Mustangin tuore malli lähti myyntiin 140 maahaan. 50-vuotisjuhlamalli oli ikuisuuden Mustangin hankkimisesta haaveilleille unelmien täyttymys. Tilauksia alkoi sataa.

Vuoteen 2017 Mustangin myynti laski Yhdysvalloissa, mutta muu maailma toimi toisin. Tilausvirta on jatkunut tasaisena. Jopa neljännes uusista Mustangeista myydään Kiinaan, Englantiin tai Saksaan. Fordin mukaan Bulgariaankin on myyty 17 kappaletta.

”Vaikka Mustang on amerikkalainen unelma, unelmat ovat nyt levinneet maailmalle. Se on edelleen erittäin hieno auto. Kun ihmiset näkevät sen, he haluavat ostaa sen. Kyse on sydämen ja sielun asioista”, kertoo lontoolaisen IHS Markitin analyytikko Ian Fletcher.

Fordin mukaan Mustangin kysyntä Yhdysvaltain ulkopuolella on tuplaantunut. Niinpä Ford on lanseerannut Mustangin myös Brasiliassa ja viidessä muussa maassa.

Mustang on Fordille hyvä bisnes Euroopassa. Kun Yhdysvalloissa myydään eniten 26 000 dollarin hintaista perusmallia, Euroopassa myynnin kärkenä on varustellumpi ja tehokkaampi malli, jonka lähtöhinta on Saksassa ja Englannissa liki 54 000 dollaria eli noin 44 000 euroa. Saksassa Mustang lyö myyntiluvuissa jopa kotikentällään operoivan Porsche 911:n. Nämä lukemat osoittavat, että Fordilta jäi saamatta huima tukku rahaa vuosikymmeniä, kun se ei tuonut Mustangia maailmalle jo aikaisemmin.

(Lähde: Automotive News)

Julkaistu: 12.3.2018