Tuulilasi

Ford loi uuden yksikön autonomisille autoille – investoinnit neljä miljardia

Ford loi uuden yksikön autonomisille autoille – investoinnit neljä miljardia
Ford on luonut uuden yksikön autonomisten autojen kehittämiseen, sen nimi on Ford Autonomous Vehicles LLC. Ford investoi autonomiseen ajamisen teknologiaan kaikkiaan neljä miljardia dollaria vuoteen 2023 mennessä.

Uuden yksikön tarkoituksena on tutkimus- ja insinöörityö, käyttäjäkokemukset, bisnesstrategia, kehitys sekä autonomisten ajo-ominaisuuksien integrointi.

Sijaintipaikkana toimii Fordin Corcktownin kampusalue 110-vuotisessa historiallisessa tiilirakennuksessa, joka on entinen tehdas.

Yksikköä johtaa Fordin autonomisen ajamisen ja sähköautoilun nykyinen johtaja Sherif Marakby. Hän on työskennellyt Fordilla pitkään eri tehtävissä, mutta piipahti lyhyesti Uberin varajohtajana 2016-2017.

“Ford on edistynyt erinomaisesti autonomisen ajamisen sektorilla aina teknologiakehityksestä bisnesmalli-innovaatioihin ja käyttäjäkokemuksiin. Nyt on oikea aika yhdistää parhaat voimamme autonomisen ajamisen suhteen luodaksemme kokonaan uusia bisnesmahdollisuuksia”, sanoo Fordin pääjohtaja Jim Hackett.

Jo vuonna 2016 Ford julisti, että sillä tulee olemaan laaja mallisto autonomisia autoja vuoteen 2021 mennessä. Sittemmin autonomisten autojen eteneminen massatuotantoon on viivästynyt erinäisistä syistä – satsauksista päätellen Ford kuitenkin edelleen uskoo niihin.

Julkaistu: 26.7.2018
Kommentoi »