Tuulilasi

Ford laajentaa Lähi-Itään ja Afrikkaan – 25 uutta mallia


Ford julkisti vahvistavansa asemaansa Lähi-idän ja Afrikan markkinoilla hyödyntämällä globaalia One Ford -tuotevalikoimaansa. Tavoitteena on kasvaa niin pienten, keskisuurten kuin suurten autojen segmentissä.
Kuvat Ford

Ford aikoo tuoda vähintään 25 uutta ajoneuvoa Lähi-idän ja Afrikan markkinoille vuoteen 2016 mennessä. Tieto julkistettiin Johannesburgissa Fordin Go Further -tapahtumassa, johon osallistui 1 000 Fordin työntekijää, jälleenmyyjää, tavarantoimittajaa, viranomaista ja median edustajaa.

Useita Fordin globaalin malliston autoja on tulossa myyntiin Lähi-idässä ja Afrikassa jo lähiaikoina. Yksi autoista on ikoninen Ford Mustang.

“Tuomme kiihtyvällä tahdilla uusia tuotteitamme Lähi-idän ja Afrikan markkinoille ja toteutamme näin One Ford -suunnitelmaamme. Tarjolle tulee täysi tuoteperhe autoja, joissa yhdistyvät laatu, polttoainetaloudellisuus, turvallisuus ja tyylikäs muotoilu”, kertoo Fordin Lähi-Idan ja Afrikan johtaja Jim Benintende.

“Markkina-alue ulottuu Saudi-Arabiasta Etelä-Afrikkaan ja Nigeriasta Keniaan, ja asiakkaiden maku vaihtelee maasta riippuen. One Ford -suunnitelmamme ansiosta voimme tarjota alueen asiakkaille autoja ja teknologioita, joita he haluavat ja arvostavat ja jotka on räätälöity eri markkinoiden toiveiden mukaisesti.”

Markkinoille tulevia autoja ovat:

  • Uusi Focus – virtaviivaisempi, kehittyneempi ja hienostuneempi versio maailman myydyimmästä autosta – tulee myyntiin 2015
  • Uusi Fusion, hätkähdyttävä uusi versio Fordin suuren kokoluokan autosta, jossa on ensiluokkainen muotoilu ja viimeistely sekä uusinta teknologiaa, tulee myyntiin Lähi-idässä tänä vuonna ja Afrikassa ensi vuonna

Ford Mustang rantautuu molemmille markkinoille 2015

Uusia teknologioita näillä markkinoilla edustavat EcoBoost-moottorit, SYNC-järjestelmä, ilmatäytteiset takaturvatyynyt, MyKey-järjestelmä ja joukko muita kuljettajaa avustavia teknologioita 

Ford näytti myös kuvia Figo-konseptista, joka antaa esimakua Fordin tulevasta globaalista pienen kokoluokan autosta, joka tuodaan Afrikan markkinoille. Auton tyylikkyys, taloudellisuus, laadukkuus ja turvallisuus ovat samaa luokkaa kuin paljon kalliimmissa autoissa. 

Ford ilmoitti puoli vuotta sitten yhdistävänsä aiemmat Pohjois-Afrikan, Saharan eteläpuolisen Afrikan, Etelä-Afrikan ja Lähi-idän erilliset markkina-alueet yhdeksi liiketoimintayksiköksi voidakseen palvella asiakkaitaan paremmin ja laajentaa toimintaansa alueella, joka kasvaa erittäin nopeasti.

“Lähi-idän ja Afrikan automarkkinan odotetaan kasvavan 40 prosenttia tämän vuosikymmenen loppuun mennessä, jolloin alueella olisi 5,5 miljoonaa ajoneuvoa”, Benintende kertoo. “Haluamme olla mukana tässä kasvussa, jonka vuoksi rakennamme verkostoamme ja tuomme markkinoille uusia tuotteita.”

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 18.7.2014