Tuulilasi

Ford kehittää vallankumouksellista aikaa säästävää teknologiaa


Fordin teettämän tutkimuksen mukaan autonkuljettajat istuvat vuoden aikana vuorokauden autoissaan etsimässä pysäköintipaikkaa.
Kuvat All Over Press

Tuo aika tulee laskemaan merkittävästi Fordin uuden innovaation myötä. Uutta teknologiaa on jo testattu sekä testiradoilla että Milton Keynesin kaduilla Iso-Britanniassa.

Teknologia on nimeltään Collaborative Parking eli yhteistyöparkkeeraus.  Se käyttää toisten autojen sensoreja hyväkseen määritelläkseen, missä lähin tyhjä parkkipaikka on. Järjestelmä lähettää tiedon kuljettajalle.

”Ymmärrämme hyvin, kuinka paljon aikaa kuluu turhaan ja miten stressaavaa on, kun etsit tyhjää parkkipaikkaa. Me näemme tässä uudessa teknologiassa ison mahdollisuuden antaa tuo aika takaisin kuljettajille”, sanoo Fordin automaattisen ajamisen Euroopan asiantuntija Christian Ress.

Demonstroidakseen teknologiaansa Ford julkaisi videon, missä edellä mainitulla teknologialla varustettu auto ajaa ympäri parkkipaikkaa ja löytää tyhjän ruudun saman tien.

Tämä ei ole ensi kerta, kun Ford yrittää keksiä jotakin uutta. Se on jo kehittänyt systeemin, joka varoittaa kuljettajaa takaa lähestyvästä hälytysajoneuvosta. Järjestelmä myös varoittaa esimerkiksi mutkan takana olevasta autosta, kun tie yllättäen hidastuu.

Julkaistu: 23.3.2018