Tuulilasi

Ford käynnistää ison myllerryksen – sähköautoja, lataushybridejä ja hybridi-Mustang!Ford käynnistää ison myllerryksen – sähköautoja, lataushybridejä ja hybridi-Mustang!

Ford on paljastanut CES-messujen yhteydessä ison liudan suunnitelmia merkin tulevaisuuden suunnasta. Myös Ford panostaa jatkossa paljon sähköautoihin.
Teksti Max Lange
Kuvat Ford

Kuten moni muu autonvalmistaja, on myös Ford kääntämässä katsettaan kohti sähköautoja ja sähköistymistä. Ford julkisti suuret 4,5 miljardin euron suunnitelmat vuoteen 2020 mennessä tehtävistä sähköautoihin liittyvistä investoinneista.

Fordilta on merkin oman ilmoituksen perusteella tulossa täyssähköinen katumaasturi, jonka toimintamatka on alustavasti noin 500 kilometrin luokkaa. Sähköauton lanseeraus tapahtuu noin vuoden 2020 tienoilla ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Lähi-Itä.

Hieman yllättävämpänä uutisena Ford kertoi, että perinteisenä muskeliautona pidetystä V8-Mustangista on tulossa hybridi-versio. Sekin on luvassa vuoden 2020 tienoilla, jolloin lienee luvassa myös Mustangin uusi sukupolvi. Lisäksi Eurooppaan on luvassa pistokehybridiversio Transit Custom -pakettiautosta.

Sähköautojulkistuksen taustalla piilee kuitenkin erikoisia ratkaisuja. Ford ilmoitti samalla investoivansa 700 miljoonalla dollarilla Yhdysvalloissa sijaitsevaan autotehtaaseensa, jossa tullaan valmistamaan sähköautoja. Samalla Ford peruu jättisuunnitelmat Meksikoon rakennettavasta tehtaasta.

Taustalla lienee Donald Trumpin painostus autonvalmistuksen säilyttämisestä Yhdysvaltojen puolella. Trump uhkaili Fordia presidenttikampanjansa aikana suurilla maahantuontitulleilla ja veroilla, jos tehdas rakennettaisiin Yhdysvaltojen sijaan Meksikoon.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 4.1.2017