Tuulilasi

Ford Ka uudistuu

Ford Ka uudistuu
Pikkuauton seuraajamallia saa kaksi- ja neliovisena sekä kolmisylinterisellä koneella.
Teksti AMS
Kuvat Anssi Kienanen

Halpa-autojen globaalien markkinoiden pitäisi kasvaa seuraavien 10 vuoden aikana noin 30 miljoonaan myytyyn yksilöön. Ford ei halua jättää tätä liiketoimintaa tulevaisuudessa vain Renaultin omistaman Dacian haltuun.

Pelkästään pikkuautoja myydään vuoteen 2017 mennessä maailmanlaajuisesti yli kuusi miljoonaa kappaletta, ja suurin osa niistä saadaan kaupaksi Latinalaisen Amerikan nousevilla markkina-alueilla.

Tästä syystä Ford esitteli loppuvuodesta 2013 Brasiliassa konseptimallin Kan seuraajasta, jota on tarkoitus tehdä siellä sijaitsevassa Camacarin tehtaassa loppuvuodesta 2014 alkaen.

Uudelle pohjalevylle perustuva malli tulee olemaan 10-20 senttiä nykyistä Kata (kuvassa) pidempi, ja siinä on pidempi akseliväli sekä suuremmat sisätilat.

Isolla takaluukulla varustettua viistoperäistä autoa tullaan tekemään ensimmäistä kertaa myös neliovisena kaksiovisen mallin lisäksi.

Konepellin alla on pelkästään Ecoboost-moottoriperheen kolmisylinterisiä koneita.

Uutta Kata on tarkoitus valmistaa myöhemmin myös muissa maissa, ja se korvaa yhteistyössä Fiatin kanssa Puolan Tychyssä tehdyn vanhan mallin. Nykymalli on tällä hetkellä Fordin malliston halvin auto 69-heppaisella bensakoneella varustettuna.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 3.1.2014
Kommentoi »