Tuulilasi

Ford ja Google julkistivat pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen

Ford ja Google julkistivat pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen
Yhtiöiden on tarkoitus "keksiä uudelleen" autojen liitettävyyspalveluita. Strategisen yhteistyön kesto on tiedotteen mukaan ainakin kuusi vuotta.
Julkaistu: 2.2.2021
Ford aikoo yhteistyön avulla nousta uuden teknologian aallonharjalle, ideana on tarjota tulevaisuudessa autoilijoille kokonaan uudenlaisia kokemuksia ja elämyksiä. Google tuo yhteistyöhön dataosaamisensa, tekoälyä ja koneoppimista. Vuoteen 2023 mennessä kaikissa Fordin autoissa tulee olemaan Androidin tietoviihdeteknologiaa.
Fordin nykyinen teknologia on kehitetty yhteistyössä Microsoftin kanssa. Tiedotteen mukaan yhteistyöllä pyritään aikaansaamaan entistä nautittavampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa liitettävyyttä autoihin.
”Jatkamme yhtiömme historian suurinta muuntautumisprosessia sähköistymisen, liitettävyyden ja autonomian suhteen. Yhteistyö Googlen kanssa tuo asiakkaillemme aivan uusia upeita elämyksiä ja modernisoi liiketoimintamme. Haluamme kiivaasti tuoda asiakkaillemme yhä parempia ja miellyttävämpiä palveluja ja mahdollisuuksia”, kertoo Fordin pääjohtaja Jim Farley.
Ford ei ole toki ainoa autonvalmistaja, jonka kanssa Google tekee yhteistyötä. Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssilla sekä Volvolla ja Polestarilla on omat vastaavan kaltaiset sopimukset teknologiajättiläisen kanssa.
1 kommentti