Tuulilasi

Ford irtisanoo Saksasta peräti 5000 työntekijää

Ford aikoo tervehdyttää talouttaan tarjoamalla 5000 työntekijälleen vapaaehtoisia irtisanomispaketteja. Myös Iso-Britanniassa työpaikkoja ollaan vähentämässä, mutta lukumäärää ei vielä tiedetä.
Kuvat Ford

Irtisanomiset ovat osa Fordin kulujenkarsimissuunnitelmaa. Kaikkiaan Fordilla on Euroopassa 50 000 työntekijää, joten pelkästään Saksasta lähtee 10 % heistä. Ford on ilmoittanut uudelleenorganisoivansa toimintojaan tarkoituksena säästää peräti 11 miljardia dollaria. Päämääränä on nostaa operatiivista voittomarginaalia maailmanlaajuisesti kahdeksaan prosenttiin, Euroopassa tavoite on hiukan maltillisempi, kuusi prosenttia.

Euroopassa Fordin rakenteeseen tulee muutos; toiminnot jaetaan kolmeen erilliseen osaan, henkilöautoihin, hyötyautoihin ja tuontiautoihin.

”Meillä on riveissämme aivan oikeat ihmiset, mutta Euroopassa meidän on muutettava bisnesmalliamme. Siksi olemme valinneet nämä kolme erillistä osa-aluetta. Tulemme tekemään niistä kaikista kolmesta voitollisia”, sanoi Fordin pääjohtaja Jim Hackett CarAdvicen mukaan.

Ford tule myös karsimaan mallistostaan vähiten myyvät autot, Euroopassa mallistoon on tarkoitus jättää ainoastaan ne, jotka myyvät parhaiten.

Julkaistu: 18.3.2019
2 kommenttia