Tuulilasi

Ford hylkää Geneven ja Pariisin autonäyttelyt: ”Miksi menisimme sinne?”


Ford on ilmoittanut jäävänsä pois ensi vuoden Geneven autonäyttelystä. Volvo teki saman päätöksen jo aiemmin.

Perinteiset autonäyttelyt tuntuvat kiinnostavan valmistajia koko ajan yhä vähemmän. Fordin mukaan Geneven ajoitus ei sovi heidän lanseerausaikatauluihinsa, joten näyttelystä ei olisi hintaa vastaavaa hyötyä.

”Geneven näyttely maksaa paljon rahaa. Jos et saa vastinetta rahoillesi mediahuomiona ja ihmisten kiinnostuksena, miksi menisit sinne?”, Fordin puhemies kertoi.

Ford aikoo pitää myöhemmin 2019 oman tapahtumansa, missä se esittelee tulevia sähköautoprojektejaan. Myöskään Pariisin autonäyttelyyn Ford ei lähde.

Moni autonvalmistaja on pysynyt uskollisena Genevelle. mutta nyt Fordin lisäksi pois jäävät ainakin Volkswagen ja Nissan, todennäköisesti myös FCA:n brändit. Kalliit näyttelyt eivät enää innosta, valmistajat esittelevät autojaan mieluummin omissa täsmätilaisuuksissaan.

”Emme vielä tiedä, missä pidämme oman tilaisuutemme. Todennäköisesti jossakin maassa, missä sähköautoilu on suosittua kuten Norja ja Hollanti. Uskomme, että saamme omalla tilaisuudellamme paljon pienemmällä rahalla paljon enemmän vastinetta ja huomiota”, Fordin puhemies kertoi.

Julkaistu: 30.6.2018