Tuulilasi

Ford Focus RS on oletettuakin hurjempi: 350 hv ja 440 Nm vääntöä


Ford on pitänyt Focus RS:n tarkat tekniset tiedot salassa tähän asti, mutta nyt ne ovat virallista riistaa, ja kylläpä ne näyttävät hyvältä.
Teksti Max Lange
Kuvat Ford

Ford julkisti auton viimeisimmät tekniset tiedot Goodwood Festival of Speedin yhteydessä tänä viikonloppuna. Ovaalimerkki oli puhunut tähän asti, että Focus RS:ssä tulee olemaan yli 320 heppaa. Lukema kasvoikin vielä kolmellakymmenellä.

Vaikka 350 hevosvoimaa on tällaiseen c-segmentin autoon hirvittävän paljon, ei sillä vielä saada luokkansa hevosvoimakuninkuutta. Sen kruunun saa toistaiseksi tuore 367-heppainen Audi RS3.

350 hevosta tuotetaan Ford Mustangin keulalta tutulla 2,3-litraisella Ecoboost-moottorilla. Autossa käytettävä turboahdin on Twinscroll-mallia ja Honeywellin valmistama. Moottorin äänimaailmaa on viritelty erikseen tätä RS-mallia varten.

RS:n julkistustilaisuuden yhteydessä luvattiin, että autossa tulee olemaan drift-moodi, ja tämä pitää edelleen paikkansa. Autossa on neljä eri ajo-ohjelmaa: Normal, Sport, Track ja Drift.

Drift-moodissa kaikki muut asetukset, paitsi iskunvaimennus, ovat urheilullisimmassa tasossaan. Track-moodissa myös iskunvaimennus on jäykin mahdollinen. Myös nelivedon säädöt muuttuvat takapainoisemmaksi drift-moodissa.

Ford Focus RS sisältää myös lauch control -toiminnon, jonka avulla auto saadaa liikkeelle mahdollisimman tehokkaasti. Kiihdytysarvoja Ford ei tosin vielä ole julkistanut.

Alla oleva video myös todistaa, kuinka Focus RS:llä voi todella driftata:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 26.6.2015