Apu

Fiona Bartonin dekkari Lapsi on täynnä tunteita ja jännitystä

Fiona Bartonin dekkari Lapsi on täynnä tunteita ja jännitystä
Toimittaja Kate Waters lukee pikku-uutisen rakennustyömaalta löytyneestä vauvan luurangosta ja lähtee selvittelemään, kenen lapsi on ja miten hän on kuollut. Lapsi-dekkarin lukija ei kirjan alussa arvaakaan, miten syviin vesiin kirjailija Fiona Barton hänet vie.
Julkaistu: 18.3.2019

Daily Postin toimittaja Kate Watersilla on kadehdittava taito nähdä mehevä jutunaihe siellä, missä muut näkevät vain nopeasti ohitettavan pikku-uutisen. Fiona Bartonin Lapsi-dekkarin (Bazar) tapahtumat käynnistyvät, kun rakennustyömaalta löytyy vauvan luuranko. Kukaan ei tiedä, kenen lapsi on kyseessä. Arvoitus ei jätä Katea rauhaan, vaan hän ryhtyy selvittämään asiaa.

Kate saa työparikseen nuoren harjoittelijan, jota hän pitää aluksi kiusankappaleensa, tämä kun on myös päätoimittajan suosikkipoika. Harjoittelijasta on kuitenkin matkan varrella yllättävän paljon hyötyä. Toimittajat tekevät yhteistyötä myös poliisien kanssa, mutta rikoksen/rikosten ratkeamisen kannalta tärkeintä on kuitenkin Katen periksiantamaton ja keinoja kaihtamaton työ.

Lapsessa tutustumme Katen lisäksi kolmeen muuhun naiseen. Angelan vauva on aikoinaan kadonnut synnyssairaalasta, ja äiti on kärsinyt syyllisyydestä ja epätietoisuudesta kammottavasta tapauksesta saakka. Lisäksi tapaamme Emman ja hänen äitinsä Juden, joiden omalaatuinen äiti-tytär-suhde sisältää myös karmeita salaisuuksia.

Loppuratkaisuun edetään jouhevasti eikä ainakaan kaikkia sen yksityiskohtia pysty ennalta arvaamaan.

Vetävä juoni

Journalistina pitkään toiminut Fiona Barton ei turhaan ole noussut lukijoiden suosikiksi, sen verran vetävää juonen kuljetusta ja syvällisiä tunteita hän dekkareihinsa lataa. Lapsi-dekkarista löytyy raadollista ihmiskuvausta ja synkkiä salaisuuksia, mutta raakuuksilla siinä ei mässäillä.

Täytyy varmaan lukea myös hänen edellinen kirjansa Leski, josta itse Stephen King on sanonut: "Mukaansatempaava. Pelottavan jännittävä."

Kommentoi »