Tuulilasi

Fiat ei ole unohtanut Ferraria – näin Maranellon ori kehittyy lähivuosinaFiat ei ole unohtanut Ferraria – näin Maranellon ori kehittyy lähivuosina

Fiat Chrysler kertoi suunnitelmistaan ja konsernin automerkkien 5-vuotisstrategioista tiistaina.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Vesa Eskola

Fiat etsii tietään kannattavaksi, Alfa Romeo lähtee kasvuun rahallisten panostusten kautta ja Chryslerin mallistoa myllätään.

Tätä enemmän autointoilijoita saattaa kuitenkin kiinnostaa Ferrarin kohtalo.

No, se on varsin valoisa, sillä urheiluautovalmistajan seuraavan viiden vuoden suunnitelmiin kuuluu uusi malli joka vuosi ainakin vuoteen 2018 asti. Fiat Chryslerin toimitusjohtaja Sergio Marchionnen mukaan kunkin mallin elinkaari tulee olemaan neljä vuotta. Tätä neljän vuoden jaksoa seuraavat M-mallit, joiden elinkaari on myös neljä vuotta.

M-merkintä tulee sanasta modificado, joka kertoo mallin olevan johdannainen vanhasta mallista. Esimerkiksi Ferrari 360 oli koodinimeltään F 136 ja sitä seuranneen F 430:n koodi oli F136M.

Yhteen asiaan mallijulkistusten myötä ei kuitenkaan muutosta saada, sillä 7 000 auton vuosittaisesta valmistustahdista pidetään kiinni. Kysyntää halutaan pitää näin yllä siitä huolimatta, että tuotantomäärien nostaminen 10 000 autoon vuodessa on lähivuosina mahdollista.

Lue myös:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 8.5.2014