Tuulilasi

Fiat antoi rukkaset Saksan ministeriölle – jätti tulematta paikalle


Fiatin edustajat eivät saapuneet torstaina Saksan liikenneministeriön kuulusteluun päästöskandaalin liittyen.
Teksti Max Lange

Saksan liikenneministeri Alexander Dobrindt kritisoi voimakkaasti Fiatia tapahtuneesta. Dobrindtin mukaan Fiatin dieselmallien päästöissä on ollut epäselvyyksiä, joten asiasta keskusteleminen yhdessä Fiatin edustajien kanssa olisi ollut toivottavaa.

Saksan liikenneministeriö oli lähettänyt viime viikolla kutsun saapua kuulusteltavaksi Opelille ja Fiatille päästömittauksissa ilmenneiden epäselvyyksien vuoksi.

Fiatin lakimiehet ilmoittivat Saksan liikenneministeriölle viime hetkellä, että Fiat ei osallistu keskusteluihin, kertoo Automotive News Europe. Syyksi poisjäännille Fiat kertoo sen, että he ovat vastuussa ainoastaan Italian viranomaisille, eivät Saksan viranomaisille.

Saksan liikenneministeriö on kertonut ottaneensa yhteyttä Italian liikenneviranomaisiin Fiatin tapaukseen liittyen. Italian liikenneministeri Graziano Delrio kertoo, että Fiat on toiminut Italiassa maan liikenneministeriön ohjeiden mukaan.

Delrio kritisoi Saksan viranomaisia siitä, että heidän olisi pitänyt olla yhteydessä Italian viranomaisiin, eikä suoraan Fiatiin. EU:ssa kansallisen tason viranomaiset voivat tehdä automallin tyyppihyväksynnän, ja tyyppihyväksyntä on silloin lainvoimainen kaikissa EU-maissa.

Saksan viranomaiset eivät siis voi Fiatin tapauksessa puuttua merkin mallien päästöjen epäselvyyksiin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 21.5.2016