Tuulilasi

Fiat: Alfa Romeo ei ole myytävänä – uusi Giorgio-pohjalevy kehitteilläFiat: Alfa Romeo ei ole myytävänä – uusi Giorgio-pohjalevy kehitteillä

Fiatin johtaja Sergio Marchionne sanoo, että Alfa Romeo ei ole myytävänä. Yritys on kuitenkin avoin yhteistyölle muiden autonvalmistajien kanssa, jos pienentää tuotantokustannuksia.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Satu Nyström, TL-kuva-arkisto

Fiat ei ole kiinnostunut myymään Alfa Romeo -brändiä, vaikka VW:n hallituksen puheenjohtaja Ferdinand Piëchin tiedetään olevan kiinnostunut perinteikkäästä italialaismerkistä.

Fiat aikookin huonoista myyntiluvuista ja heikoista tulevaisuuden näkymistä huolimatta investoida viisi miljardia euroa Alfa Romeoon vuoteen 2018 mennessä, kertoo Automotive News Europe.

Investointien avulla Alfa Romeosta yritetään tehdä arvostettu maailmanlaajuinen premium-merkki, jonka vuosittainen myynti kasvaisi nykyisestä 74 000 autosta jopa 400 000 autoon. Kokonsa puolesta Alfa Romeo olisi silloin noin 1/3 BMW:stä ja hieman Lexuksen alapuolella myyntiluvuiltaan.

Uusi malleja italiaismerkillä on lähivuosina tulossa kahdeksan, joista yksi on Mazdan (MX-5) kanssa yhteistyössä kehitettävä kevyt takavetoinen avoauto. Alfa Romeo on kehittämässä myös uutta taka- sekä nelivetoista pohjalevyä, jonka nimi on ah niin italialainen "Giorgio".

Verrattuna saksalaiseen nimenvalintamentaliteettiin, on Giorgio paljon parempi kutsumanimi pohjalevylle kuin VW:n tylsä ja asiallinen MQB (Modularer Querbaukasten).

Lue lisää Alfa Romeosta Tuulilasi.fi:n Suomalaiset autokerhot -juttusarjasta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 31.7.2014