Tuulilasi

Ferrari uhkaa lähteä F-ykkösistä


Ferrari on uhannut lähteä Formula Ykkösistä, jos vuodeksi 2021 suunnitellut uudet moottorisäännöt hyväksytään.
Kuvat All Over Press

F1:n omistaja Liberty Media on tekemässä isoja muutoksia moottorisääntöihin, eivätkä ne miellytä Ferrarin pääjohtajaa Sergio Marchionnea. Asiassa hiertää myös uusi tasapäistetty rahanjako, joka ei toisi Ferrarille enää sen nykyisin saamaa valtavaa historiabonusta.

”Emme tule pelaamaan enää tätä peliä, jos udet säännöt eivät ole hyödyksi brändillemme ja vahvista Ferrarin uniikkia asemaa tässä lajissa”, Marchionne jyrisi Automotive Newsin mukaan.

Myös Mercedes ja Renault ovat hyvin skeptisiä suunniteltujen muutosten suhteen. Vaikka uudesta moottorista tulisi nykyistä yksinkertaisempi ja halvempi, sen valmistaminen vaatisi niiden mielestä isoja taloudellisia investointeja.

Marchionnen mukaan lähteminen F1:stä tekisi hyvää Ferrarin taloudelle. Ferrari on ainoa automerkki, joka on ollut mukana F1:ssä joka vuosi sen perustamisesta alkaen 1950.

Neuvottelut uusista säännöistä alkavat ensi viikolla.

”Marchionnella on tässä pelissä vahvat kortit. F1 nimittäin tarvitsee Ferraria enemmän kuin Ferrari F1:tä”, sanoi Sanford C. Bernsteinin analyytikko Max Warburton Reutersille.

Julkaistu: 3.11.2017