Tuulilasi

Fernando Alonso testasi uudistuvaa Toyota Hiluxia: "Olen aina ollut tämän auton fani"

Fernando Alonso testasi uudistuvaa Toyota Hiluxia: "Olen aina ollut tämän auton fani"
Kun Fernando Alonso ja Marc Coma harjoittelivat vuoden 2020 Dakar-rallia varten viime vuonna Espanjassa, annettiin heille ainutkertainen mahdollisuus testata vuoden 2020 uudistuvaa Toyota Hilux -mallia rinta rinnan TOYOTA GAZOO Racing Hilux -kilpa-auton kanssa. Dakaria pidetään eräänä moottoriurheilun rankimmista kilpailuista niin osallistujille kuin autoillekin.

Pick-up -maailman kestosuosikin päivitys pitää sisällään mm. uuden, tehokkaan 2.8-litraisen moottorin ja uudistetun jousitusgeometrian.

Sora- ja hiekkateistä koostuvan erikoiskokeen jälkeen Fernando Alonso totesi seuraavaa:

“Hilux on ikoni ja olen aina ollut tämän auton fani. Oli upeaa nähdä ensimmäisten joukossa uudistunut versio. Oli myös erittäin mielenkiintoista testata autoa haastavissa olosuhteissa vieden auto äärirajoille. Uusi 2.8-litrainen moottori käyttäytyy mainiosti ja uudistuneen jousitusgeometrian vaikutuksen huomaa todella positiivisessa hengessä. Vaikka viet Hiluxin limitille, on se edelleen mukava.”

Tämä ainutlaatuinen testisuoritus tehtiin yhteistyössä TOYOTA GAZOO Racing Dakar Rally -tiimin kanssa toteuttaen TOYOTA GAZOO Racingin ydinarvoa - alati parempien autojen valmistamista. Samalla kaksinkertainen Le Mansin 24 tunnin ajojen voittaja, hallitseva WEC-mestari TOYOTA GAZOO Racingin lipun alla ja kaksinkertainen F1-maailmanmestari Fernando Alonso sekä viisi kertaa Dakarin moottoripyörällä voittanut Marc Coma harjoittelivat vuoden 2020 Dakar-koitosta varten. Ensi kertaa yhdessä ralliin osallistunut parivaljakko toi Hiluxinsa kunnioitettavalla 13. sijalla maaliin.

Julkaistu: 1.6.2020
1 kommentti