Tuulilasi

FCA:n johtaja rauhoittelee: ”Euroopan ja Yhdysvaltain ei kannata nyt heitellä veitsiä”

FCA:n johtaja rauhoittelee: ”Euroopan ja Yhdysvaltain ei kannata nyt heitellä veitsiä”
Fiat Chryslerin pääjohtaja Sergio Marchionne toivoo tunteiden jäähtyvän eurooppalaisten autonvalmistajien ja Yhdysvaltain välisessä sanasodassa tullimaksuista.
Julkaistu: 7.3.2018

Presidentti Donald Trump on uhannut eurooppalaisia autonvalmistajia suuremmilla tullimaksuilla niin tuontiautojen, alumiinin kuin teräksenkin osalta. Marchionnen mukaan kyse on vain NAFTA-vapaakauppaneuvottelujen aiheuttamaa ylimääräistä melua.

Eurooppalaiset autonvalmistajat ovat reagoineet voimakkaasti Trumpin puheisiin ja uhkailleet, että moinen päätös olisi raju isku Yhdysvaltain autoteollisuudelle.

”Meidän on oltava varovaisia ja tunteiden on syytä viilentyä. On odotettava, että tämä meteli laantuu. Ihmiset tuntuvat reagoivan asioihin aivan liian herkästi, eikä siitä ole mielestäni mitään iloa”, Marchionne sanoo.

”Jos ihmiset eivät ole vielä huomanneet, että Trumpin hallinto yrittää vain korjata tiettyjä epäoikeudenmukaisuuksia, nämä ihmiset ovat vaikeuksissa. Tällaiset uhkaukset puolin ja toisin eivät tee hyvää myöskään NAFTA-neuvottelujen edistymiselle, jotka ovat kuulemani mukaan todellakin edistyneet.”

”FCA aikoo edelleen tutkia investointimahdollisuuksia Meksikoon ja Kanadaan, mutta toki kokonaisolosuhteet on ensin tiedettävä. Mutta juuri nyt ei ole mielestäni oikea aika heitellä veitsiä, se on täysin väärä tapa ja myös ajankohta on väärä.”

Kommentoi »