FC Hongan työntekijöitä ja pelaajia varoitettiin puhumasta yt-neuvotteluista
Puheenaiheet
FC Hongan työntekijöitä ja pelaajia varoitettiin puhumasta yt-neuvotteluista
FC Hongan johto vetosi toimistotyöntekijöihin ja pelaajiin, että nämä eivät kertoisi seurassa käynnistetyistä yt-neuvotteluista. Tänään ilmestyvässä Imagen jutussa kerrotaan, että seurassa on tarjottu mahdollisuutta ottaa osa palkasta kilometrikorvauksina.
Julkaistu 24.4.2014
Image

FC Hongan johto vetosi toimistotyöntekijöihin ja pelaajiin, että nämä eivät kertoisi seurassa käynnistetyistä yt-neuvotteluista.

Tämä ilmenee sähköpostiviestistä, jonka FC Hongan ja sen edustusjoukkuetta pyörittävän Pallohonka-yhtiön johto lähetti tammikuun 30. päivänä toimiston työntekijöille sekä edustusjoukkueen pelaajille.

”Pallohonka Oy ei ole Osakeyhtiölaissa määritelty julkinen osakeyhtiö, joten tämä yhteistoimintaneuvottelu kuuluu työsopimuslaissa määriteltyihin salassa pidettäviin liike- ja ammattisalaisuuksiin”, viestissä lukee.

Viesti on lähetetty virkaa tekevän toimitusjohtajan Tero Auvisen sähköpostiosoitteesta, mutta sen on allekirjoittanut Pallohongan hallituksen puheenjohtaja Jouko Harjunpää.

Image näytti viestiä Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskiselle ja pyysi häntä kommentoimaan salassapitämisen laillisuutta. Koskisen mukaan yt-neuvotteluissa voi tulla vastaan asioita, jotka voidaan luokitella liikesalaisuuksiksi, mutta koko yt-neuvottelut eivät koskaan ole tällainen asia. Työntekijöitä ei siis voida vaatia olemaan kertomatta yt-neuvotteluista.

”Yhteistoimintamenettelyyn ryhtyminen ei ole liike- tai ammattisalaisuus missään yrityksessä”, Koskinen sanoo.

Puheenjohtaja Harjunpään viestissä vedotaan siihen, että Pallohonka Oy ei ole julkinen osakeyhtiö. Tämä ei ole Koskisen mukaan syy salata yt-neuvotteluita.

”Asiaan ei vaikuta mitenkään se, että kyse ei ole julkisesta osakeyhtiöstä. Kyseinen maininta ei perustu lakiin yhteistoiminnasta yrityksissä”, Koskinen sanoo.

Harjunpää ei ole vastannut Imagen sähköpostilla ja puhelimitse hänelle toimittamiin haastattelupyyntöihin.

FC Honka ja sen taustalla oleva Pallohonka-yhtiö ovat talousvaikeuksissa. Aiemmin Image kertoi Hongan pelaajien olleen tyytymättömiä päävalmentaja Mika Lehkosuon irtisanomiseen ja siihen, että seura leimasi Lehkosuon ”talousrikolliseksi”.

Tänään ilmestyvässä Imagessa on laaja juttu FC Hongan tilanteesta. Jutussa kerrotaan, että Pallohongassa on tarjottu mahdollisuutta ottaa osa palkasta kilometrikorvauksina.

Useat Hongan asioita läheltä seuranneet henkilöt kertovat, että Hongassa on tarjottu työntekijöille mahdollisuutta ottaa osa palkasta kilometrikorvauksina, jotta seura säästäisi rahaa.

Pallohonka-yhtiön virkaa tekevä toimitusjohtaja Tero Auvinen kommentoi asiaa Imagelle sähköpostitse. Hänen mukaansa seura ei ole maksanut kilometrikorvauksia aiheettomasti ainakaan tämän ja viime vuoden aikana.

Tuoreen Imagen voi ostaa myös digiversiona täältä.

Kommentoi »