Tuulilasi

Faraday Futuren julkistettu sähköauto ei ollut sellainen kuin odotettiin – jotain ihan muuta


Salaperäinen Faraday Future on ollut yksi odotetuimmista autoalan start-up -yrityksistä. CES-messuilla julkistetusta konseptista odotettiin Teslan haastajaksi. Näin ei kuitenkaan käynyt.
Teksti Max Lange
Kuvat Faraday Future

Faraday Future julkistikin 1000-hevosvoimaisen FFZERO1 konseptin, joka muistuttaa ulkoisesti enemmänkin Le Mansin -prototyyppiä ja Vision Gran Turismo konseptiautoja. FFZERO1 on kuitenkin design ja insinöörityön taidonnäyte, joka kertoo, mikä on tulevaisuudessa mahdollista.

Konsepti on kuitenkin täysin toimiva ja liikkuva auto. Auton jokaisella akselilla sijaitsevat sähkömoottorit tuottavat yli 1000 hevosvoimaa. Niiden turvin auton 0–100 km/h kiihdytysajaksi luvataan alle kolme sekuntia.

Faraday Future on kehittänyt myös täysin uuden modulaarisen pohjarakenteen, jonka nimi on Variable Platform Architecture. Se on suunniteltu erityisesti sähköautoja varten, mikä tekee siitä erityisen.

Faraday Future on ehtinyt saada jo paljon julkisuutta ja mainetta vain 18 kuukautta vanhaksi start-up-yritykseksi. Piilaaksolaisella yrityksellä on tällä hetkellä 750 työntekijää, ja rahoitus tulee lehtitietojen mukaan Kiinasta.

Faraday Future on luvannut ensimmäisen tuotantoauton valmistuvan kahden vuoden sisällä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 5.1.2016