Tuulilasi

Faraday Futurelta kuva sähköautolaivastostaan - valmis tänä vuonna?


Viime vuosien takaiskuista huolimatta kiinalainen sähköautoja valmistava start up Faraday Future väittää olevansa nyt rahoissaan ja julkistavansa FF91 sähköautonsa vielä tänä vuonna.
Kuvat Kuvakaappaus / Faraday Future

Yritys julkaisikin tiiserikuvan useammastakin prototyyppiautosta. Kaikenlaisista hankaluuksista huolimatta Faraday Future on onnistunut tekemään komean auton.

Yhtiön mukaan FF91:ssä on 130 kWh akkupaketti ja sähkömoottorista irtoaa peräti 1050 hevosvoimaa. Yhdellä latauksella voi ajaa liki 610 kilometriä. FF:n mukaan auto on voimakkain tuotantosähköauto – kunhan se pääsee tuotantoon.

”Koko ajan kasvava prototyyppiautojemme laivasto on valmis testattavaksi ja kalibroitavaksi”, yhtiö tiedotti.

FF:llä on ollut suuria hankaluuksia tuotantosuunnitelmiensa kanssa ja ne ovat vaihtuneet vään väliä.  Alun perin tarkoitus oli rakentaa miljardi dollaria maksava tehdas Nevadaan. Suunnitelmista kuitenkin luovuttiin viime vuonna rahanpuutteen vuoksi.

Nyt yhtiö on ostanut vanhan tehdasrakennuksen maaseudulta Los Angelesin ja San Franciscon väliltä. Tarkoitus on muuttaa se korkealuokkaiseksi sähköautotehtaaksi.

FF:n mukaan he ovat saaneet kerättyä sijoittajilta miljardi dollaria ja ovat valmiit tekemään autosta totta jo tänä vuonna.

Julkaistu: 13.3.2018