Tuulilasi

Exiden turvalliset akut


Exide uudistaa voimakkaasti käynnistysakkuvalikoimaansa tuomalla markkinoille suljetut Xtra+- ja X-treme2-akkumallistot. Uusille akuille myönnetään yksityiskäytössä kolmen vuoden takuu koskien valmistus- ja rakennevikoja.

Exiden uudet akut täyttävät kaikkien autovalmistajien turvallisuutta koskevat vaatimukset. Uudet akkumallit korvaavat Exiden vaativaan käyttöön tarkoitetut X-treme- ja X-tra-akkumallit.

Muuttamalla henkilöautokäyttöön tarkoitetut akut suljetuiksi parannetaan autoilun turvallisuutta sekä vähennetään syövyttävien ja räjähtävien nesteiden ja kaasujen mahdollisuutta päästä auton sisätiloihin auton joutuessa ylösalaisin onnettomuustilanteissa.

X-treme2 on käynnistysakku, joka on tehty erityisesti pitkää kestoa silmälläpitäen. Sen syväpurkauskyky on 50 % parempi kuin vakioakuilla. Akku sopii käyttöön, jossa sen tulee kestää toistuvat syväpurkaukset.

X-tra+-akulla on suuri kylmäkäynnistysvirta, joten se sopii näin ollen erityisen hyvin pohjoisen vaativiin ilmasto-olosuhteisiin.

Molemmissa akuissa on akun varaustilan tarkkailua helpottava tarkkailusilmä. Molempien akkujen valikoima kattaa suurimman osan Suomessa myytävänä olevista henkilöautomalleista.

Pekka Virtanen. lähde Exide

Julkaistu: 1.11.2006