Ex-jääkiekkoilija Jere Lehtinen: "Perheelläni vaikea vuosi takana"
Puheenaiheet
Ex-jääkiekkoilija Jere Lehtinen: "Perheelläni vaikea vuosi takana"
Suomen jääkiekkomaajoukkueessa työskentelevä Jere Lehtinen yrittää asennoitua positiivisesti Suomeen paluuseen.
6.8.2015
 |
Apu

Ex-jääkiekkoilija Jere Lehtinen palasi vuosi sitten perheineen Suomeen yhdeksäntoista Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen, kun hänet nimitettiin Leijonien General Manageriksi. Jere myönsi, että kotimaahan paluu ei ole ollut perheelle helppo.

– Viime vuosi ei ole ollut meille kaikista helpoin, vaikka onkin mukavaa olla taas Suomessa. Etenkin lapsille paluu on ollut kova paikka ja vaatinut paljon totuttelua. Vuosi ei ihan riitä siirtymän tekemiseen henkisesti. Yritys on kuitenkin ollut koko ajan kova, ja parempaan suuntaan ollaan menossa, Jere jutteli Kummit Golf –tapahtumassa Kirkkonummen Hirsalassa.

Jeren 14-vuotiaat kaksoistyttäret Anna ja Sofia sekä 11-vuotias Joel-poika ovat asuneet ikänsä Amerikassa ja vierailleet Suomessa vain kesäaikaan. Kolmikko joutui jättämään Amerikkaan niin koulunsa, ystävänsä kuin harrastuksensakin.

– Lapset kaipaavat selvästi kavereitaan. Meillä on ehkä vaimoni kanssa täällä enemmän ystäviä kuin heillä. Ja onhan amerikkalainen kulttuurikin toki aika erilainen kuin suomalainen. Kesät olemme kuitenkin aina viettäneet täällä, joten sinänsä heillä on kyllä pohja Suomessa olemiseen, Jere pohdiskeli.

Työ auttanut sopeutumaan

Nykyään perheen lapset käyvät kansainvälistä koulua Espoossa. Englanninkielinen koulu oli Jeren mukaan ainoa vaihtoehto.

– Kirjoitettu suomi on lapsille vielä aika hankalaa. He lukevat nyt suomea toisena kielenään. Uskon, että kyllä se kielitaito sieltä tulee, mutta se ottaa tietenkin aikansa. 

Vaikeuksista huolimatta Jere on yrittänyt pitää mielensä positiivisena. Hyviä puolia takaisinmuutossa ovat olleet hänen mukaansa ystävien ja sukulaisten säännöllinen näkeminen sekä mielekäs työ Suomen jääkiekkomaajoukkueessa.

– Yritän asennoitua kaiken aikaa niin, että on mukavaa olla takaisin kotona. Työni on auttanut minua suuresti Suomeen sopeutumisessa. On ollut todella hienoa, kun on saanut taas työskennellä jääkiekon parissa.

Kommentoi »