Eeva

Eva-Riitta ja Matti Siitonen: "Luottamus on jopa tärkeämpää kuin rehellisyys"

Eva-Riitta ja Matti Siitonen: "Luottamus on jopa tärkeämpää kuin rehellisyys"
Eva-Riitta ja Matti ”Fredi” Siitosen liitto on kestänyt yli viisikymmentä vuotta. Kumpikin on osannut iloita toistensa menestyksestä. Yhdessä on opeteltu myös elämään suuren menetyksen jälkeen.
Julkaistu: 27.10.2020

Tuleva pariskunta tapasi helsinkiläisravintolan baaritiskillä kesällä 1967.

”Kun katseemme kohtasivat, tiesin heti, että tässä on jotain. Se hymy pysäytti”, muistelee muusikko Matti "Fredi" Siitonen.

”Tiesin Matin Euroviisuista ja olin noteerannut miehen persoonallisen äänen. Huomasin kyllä, että siinä se kiehnäsi, mutta luulin ensin, että hän oli ihastunut kauniiseen ystävääni”, jatkaa Eva-Riitta Siitonen, entinen maaherra ja kaupunginjohtaja.

Sen jälkeen on pysytty yhdessä.

”Tärkein tekijä olet sinä ja keskinäinen luottamuksemme”, sanoo Matti.

Eva-Riitta jatkaa, että luottamus on jopa tärkeämpää kuin rehellisyys:

”Rehellisyys voi olla joskus itsekästä, ongelmien työntämistä toisen harteille.”

Aviomies haluaa lisätä yhdistäviin arvoihin sanan suvaitsevaisuus.

”Toisen hyväksyminen ja tukeminen on tärkeää. Olemme aina osanneet iloita toistemme menestyksestä. Välillämme ei koskaan ole ollut valtataistelua tai kateutta”, Matti sanoo.

”Ehkä ammattiemme erilaisuus on meidän voimamme ja liimamme. Kumpikin on saanut toiselta paljon, yhdessä olemme voineet kokea enemmän kuin yksin”, jatkaa Eva-Riitta.

Pariskunnan raskain kokemus on ollut tytär Hanna-Riikka Siitosen vaikea sairaus ja menehtyminen runsaat kaksi vuotta sitten.

”Oman lapsen kuolema on niin suuri menetys, että siitä ei pääse koskaan yli", Eva-Riitta sanoo.

”Surusta ei tarvitsekaan selvitä, mutta sen kanssa voi oppia elämään. Elämä jatkuu, ja nyt osaan jo nauttia tavallisesta arjesta”, jatkaa Matti Siitonen.

Lue koko haastattelu marraskuun Eevasta. Siinä Eva-Riitta ja Matti muistelevat, millaisia olivat kasvattajina ja palaavat myös Hanna-Riikan sairausaikaan ja viimeisiin hetkiin.

3 kommenttia