Apu

Euroviisut: Krista ei pettynyt esiintymisjärjestykseenEuroviisut: Krista ei pettynyt esiintymisjärjestykseen

Krista Siegfrieds uskoo esityksensä räjäyttävän huomisen euroviisufinaalin käyntiin.
Teksti Tuomas Marjamäki
Kuvat Tuomas Marjamäki

Krista Siegfrieds ehti vihdoin pyörähtää suomalaisen median edessä Malmö Arenan lehdistökeskuksessa perjantai-iltana. Viisufinalistin aika on nimittäin ollut tiukasti kortilla harjoitusten, meikkauksen ja kansainvälisen toimittajajoukon piirityksen lomassa. Jossain välissä pitäisi ehtiä lepäämäänkin, jotta ääni olisi kunnossa huomista koitosta varten.

- Olen vähän väsynyt, mutta kaksi päivää jaksetaan vielä tosi hyvin. Meillä on ollut niin hauskaa, ettei stressi ole päässyt yllättämään, Krista hehkutti.

Suomi esiintyy Eurovision laulukilpailun finaalissa järjestysnumerolla neljä. Sen on arveltu heikentävän Kristan mahdollisuuksia, sillä Marry Men jälkeen lavalla nähdään vielä 22 muuta viisua. Krista ei ole numeroon pettynyt, vaan näkee sen kilpailuetuna.

- Mielestäni hyvät biisit ovat läjässä viisufinaalin keskellä. Alussa ja lopussa sellaisia ei ole, joten meidän viisumme räjäyttää kisan käyntiin.

Krista uskoo ja toivoo jonkun Pohjoismaista voittavan koko kisan. Mukana ovat Suomen lisäksi Islanti, Tanska ja Norja sekä viime vuoden viisuvoittaja ja kisojen isäntämaa Ruotsi.

Jos Suomi ei voita tämän vuoden viisuja, uusi mahdollisuus on ensi vuonna.

- Haluan olla mukana joka vuosi!

Kun Lordi voitti euroviisut ja kiinnostus nousi korkealle myös Suomen ulkopuolella, yhtye perui runsaasti Suomen esiintymisiä. Myös Kristaa on jo nyt tiedusteltu ulkomaille esiintymään, mutta hän pitää kotimaan-keikkoja toistaiseksi ensisijalla.

- Tietysti riippuu vähän tapauksesta. Jos pitää valita Wembleyn ja Kouvolan Amarillon väliltä, niin pitää vähän miettiä.

Esiintymisjärjestys on Suomen kannalta hieman ongelmallinen, sillä alkupään laulut unohtuvat helposti finaalin jatkuessa ja jatkuessa. Viime vuosina kilpailu on voitettu finaalin järjestysnumeroilla 24, 20, 22, 19 ja 17.

Tästä voisi vetää johtopäätöksen vain siinä tapauksessa, että euroviisuissa ylipäänsä mitään pystyy ennustamaan kovin tarkasti. Silloin, kun vauhdikasta esitystä povataan voittoon, saattaakin voiton viedä melko huomaamaton balladi. Mikään muu ei ole varmaa kuin se, että Krista on tähän mennessä tehnyt kaiken voitavansa ja varastanut shown missä ikinä on liikkunutkin. Siis peukut pystyyn.

Tänään finaalin ensimmäisen pukuharjoituksen katsoneena veikkaan (Kristan nyt täydellisesti sivuuttaen) viiden parhaan maan joukossa olevan Unkarin, Kreikan, Norjan, Hollannin ja Azerbaidzanin. Ensiksi mainittu saattaa olla koko kisan yllätysvoittaja.

Krista Siegfrieds näyttäytyi suomalaismedialle kovan kiireen keskellä.
Julkaistu: 17.5.2013