Apu

Europarlamentin #somevaalit: Niinistön kärkipaikka ei horju, kiistelty Olli Kotro nousussa

Europarlamentin #somevaalit: Niinistön kärkipaikka ei horju, kiistelty Olli Kotro nousussa
Vihreiden Ville Niinistö on pysytellyt viikosta toiseen Avun #somevaalit -seurannan ykkösenä. Muutkin kärkinimet ovat pysyneet pääosin samoina, mutta kymmenen joukossa nousua tekee uutena kasvona perussuomalaisten Olli Kotro.

Olli Kotro (kuvassa vasemmalla) on työskennellyt muun muassa Jussi Halla-ahon ja Pirkko Ruohonen-Lernerin euroavustajana, asianajotoimistossa ja aloittelevana poliittisena neuvonantajana Euroopan parlamentissa. Hänellä voi siis sanoa olevan kokemusta ja tietoa EU:sta, mutta otsikoissa Kotro on ollut osallistumisestaan Venäjä-mielisten eurooppalaisten äärioikeistoryhmien kokouksiin ja toimintaan.

Myös perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja meppiehdokas Laura Huhtasaari osallistui hiljattain Italian sisäministerin ja avoimesti Venäjä-myönteisen Matteo Salvinin isännöimään kokoukseen Milanossa. Paikalla oli muuan muassa myös Ranskan äärioikeiston Marine Le Pen, mutta tsekeille ja puolalaisille laitaoikeiston edustajille tiiviit kytkökset Vladimir Putinin hallintoon ja vaatimukset EU:n Venäjä-pakotteiden purkamisesta ovat olleet liikaa. Ruotsidemokraatit on niin ikään ilmoittanut, ettei liity Salvinin puuhaamaan EU-ryhmään ja ihmetellyt perussuomalaisten edustajien toimia asiassa.

Olli Kotro on profiloitunut somessa ”kansallismielisenä itsenäisyysmiehenä ja federalisaation vastustajana”. Ilta-Sanomat otsikoi alkuviikosta, että Kotro on vaatinut EU:ssa vapaan liikkuvuuden takaavaa Schengen-sopimusta purettavaksi ja sen tilalle viisumivapautta Suomen ja Venäjän välille.

”Tämä ei pidä paikkaansa. Olisi absurdia ehdottaa, että viisumivapaus Venäjän kanssa tulisi Schengenin ’tilalle’, sillä Schengen on eurooppalainen järjestely. Olen sanonut, että Schengenistä tulisi päästä eroon, koska en kannata vapaata liikkuvuutta. Jos Suomi olisi Schengenin ulkopuolella, meillä olisi tuolloin mahdollisuus tehdä kahdenvälisiä järjestelyjä haluamiemme maiden kanssa”, Kotro kirjoittaa facebookissa ja ilmoittaa tehneensä IS:lle oikaisupyynnön uutisesta.

Julkaistu: 23.5.2019
Kommentoi »